EU alerta de l’elevat cost del Betlem de Xàtiva

  • Miquel Lorente, portaveu d’EU: “el cost del Betlem ja és un autèntic despropòsit quan encara queden moltes despeses per comptabilitzar”

Per al grup municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva les despeses generades per la instal·lació del Betlem no té cap sentit davant l’actual context econòmic que pateix la ciutat. Segons el portaveu municipal, Miquel Lorente “no podem admetre que es continuen gastant diners municipals sense un objectiu clar i beneficiós per al conjunt de la ciutadania”. De fet, la despesa del betlem no té cap explicació raonable, ni moral en una ciutat on les necessitats bàsiques de la població van en augment i els comptes municipals arrastren un preocupant deute que està tenint com a conseqüència retallades en la gran majoria de les partides pressupostàries. A més, des de la formació d’esquerres s’ha volgut assenyalar que “amb gran part dels recursos que s’han encaminat al Betlem és podria haver llançar una campanya per rellançar directament el xicotet i mitjà comerç  de la ciutat”. Per al portaveu de la coalició d’esquerres “cal buscar la màxima rentabilitat als recursos municipals i fer tot el possible perquè cada euro de l’ajuntament es transforme en qualitat de vida i en dinamisme econòmic. En canvi, el cost del Betlem no compleix cap dels dos objectius”

Segons Lorente “la despesa acumulada per ara és de 36.390€ a falta de concretar el número exacte d’hores extres, entre d’altres despeses”. L’esmentada quantitat ve donada pels següents conceptes; muntatge del betlem 20.027€, lloguer d’animals 5.687€, inauguració del betlem 5.699€ i els joguets repartits durant la inauguració 4.976€. Des del grup municipal d’EU s’ha informat que “anem a fiscalitzar la despesa total i fer entendre a l’equip de govern que eixes despeses són inaceptables i que la ciutadania de Xàtiva espera altres coses ben distintes de la gestió dels diners públics”.