EU demana explicacions pel resultat de les obres de millora del canal de Bellús

  • Lorente, portaveu d’EU: “després de les obres de millora del canal la pressió és menor amb les conseqüents molèsties per al veïnat”

Segons el grup municipal d’Esquerra Unida una de les actuacions més important que havia de fer l’equip de govern pel que fa al subministrament d’aigua potable ha acabat en fracàs a la vista dels resultats.

Segons EU l’actuació al canal d’aigua municipal que s’havia programat per a la segona quinzena de febrer està donant els primers resultats i estan sent negatius. De fet, afirmen, en aquests moments són moltes les queixes i denúncies públiques que s’estan fent per la caiguda de la pressió de l’aigua en els habitatges d’alguns barris de la ciutat. En qualsevol cas per Miquel Lorente, portaveu d’EU “després de les obres de millora del canal la pressió és menor amb les conseqüents molèsties per al veïnat”.

El grup municipal demanarà les explicacions pertinents al regidor responsable, Enrique Perigüell, perquè els veïns dels barris afectats mereixen una explicació pública dels responsables municipals que si no dóna el regidor responsable, es reclamarà.

Per a la formació d’esquerres “seria una molt mala notícia que la deficient gestió de l’equip de govern haja suposat un empitjorament en la qualitat de la pressió, dels 10.000 metres cúbics que necessita la ciutat cada dia per a garantir el subministrament d’aigua a totes les cases”.

Lorente ha advertit que van a indagar en els motius reals que estan provocant aquesta situació perquè la pressió almenys torne a la situació anterior sense suposar cap despesa més, ni cap molèstia per a la ciutadania.

EU recorda que en l’actualitat Xàtiva rep el subministrament d’aigua potable des de dos punts diferents: un des del Bellveret, on es recull l’aigua provinent de Bellús i un segon punt és el dipòsit de la Bola que rep l’aigua del riu Sants de l’Alcúdia. Tots dos punts subministren l’aigua potable al conjunt de la ciutat. No obstant això les conduccions d’aigua han patit un deteriorament en els últims anys, fins i tot amb perill de tall de subministrament total en important zones de la ciutat. Una de les zones on la canalització estava més deteriorada era la zona de l’Avinguda de Selga, on les obres de sanejament van començar el passat mes de desembre allargant-se i ocasionant importants molèsties.