PSPV i EU demanen a Rus una compareixença urgent per aclarir les factures d’Imelsa

  • Lorente, candidat a l’alcaldia d’EU, afirma que “s’ha vinculat l’Ajuntament a un assumpte d’extrema gravetat i l’alcalde ha de donar explicacions”
  • El socialista Cerdà alerta sobre la necessitat de major transparència i honestedat en la pròxima legislatura

El portaveu del grup municipal d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha demanat la compareixença urgent de l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, per donar explicacions a la Junta de Portaveus sobre si existeix una ramificació de la presumpta trama d’Imelsa en l’ajuntament de Xàtiva, en quin grau, i si hagué “connivència política” per part del PP.

La formació d’esquerres demana que s’aprove en caràcter d’urgència aquesta convocatòria perquè consideren que Rus ha de donar explicacions sobre si tenia coneixement de l’existència i registre en l’ajuntament de les factures d’empreses que es troben vinculades a la pressumpta trama de corrupció que esguita a l’empresa de la Diputació de València que el propi Rus presideix.

A més des d’EU també s’han sol·licitat totes les factures de les esmentades empreses per revisar-les i instar a la constitució d’una comissió d’investigació sobre les mateixes, per reconèixer els pagaments efectuats i la seua correspondència en obra o servei. Miquel Lorente ha explicat que “totes les compareixences que solicite EU aniran adreçades a respondre aquestes dues preguntes. Si hi hagué connivència política entre les empreses i el govern municipal i si les factures compten amb una evident correspondència entre el seu cost i el servei o obra realitzada”.

Per la seua banda, el secretari general dels socialistes xativins, Roger Cerdà, està preocupat per les repercussions sobre el prestigi de la ciutat que puguen causar les darreres notícies sobre corrupció que afecten a Alfonso Rus i al seu deixeble, Marcos Benavent. Segons Roger Cerdà, “algú haurà d’explicar-nos que ha estat passant amb els diners de tots durant aquestos anys”. Cerdà qualifica com a “un autèntic desastre per al prestigi de la ciutat el fet que Xàtiva aparega en l’epicentre de la trama de corrupció destapada en Imelsa”.

Per a Cerdà “el bon nom de Xàtiva no pot embrutar-se per aquest reguer de casos de corrupció. El prestigi de la ciutat està en perill, ja que diàriament veiem notícies que causen gran alarma social perquè impliquen directament a un exregidor de l’ajuntament i estenen l’ombra de la sospita sobre l’alcalde i president de la Diputació. Que dia sí i dia també el nom de Xàtiva aparega associat a casos de corrupció és un desprestigi que hem d’agrair-li a Rus”.

Per al socialista, tota aquesta situació és produeix com a conseqüència de 20 anys de govern caracteritzats pel nepotisme, la mala gestió i la creença per part dels populars que podien cometre irregularitats amb total impunitat. Cerdà creu que “és el moment de superar aquesta nefasta etapa de la història de la ciutat”. El líder del PSPV-PSOE creu que podríem estar assistint a la caiguda del règim de Rus i a la fi de la seua carrera política. Cerdà ha demanat el suport de la ciutadania “per obrir un nou temps polític caracteritzat per l’honestedat dels representants públics, per la transparència i pel rigor en la gestió”.

 

Rus no pot ser candidat a l’alcaldia

Per altra banda, des d’EU ha assenyalat que “si la situació no s’aclareix Alfonso Rus no deuria presentar-se a les eleccions. La situació reclama molta responsabilitat, serietat i explicacions per part de Rus, que com a alcalde està obligat a donar la cara i aclarir-ho tot. Si no ho fa, si opta per callar o tirar balons fora com solen fer al seu partit en estes situacions, no estaria en condicions de ser candidat a alcalde de Xàtiva. Per respecte a la institució i a la ciutadania ha de comparèixer i donar no sols explicacions, sinó explicacions convincents i clares”.