EU exigeix “solucions per a les persones més vulnerables”

  • “En moments tan durs com els actuals, més que mai caldria contar amb el suport de la institució”, defensen des del col·lectiu

En l’encontre #pensareldemà amb les entitats que treballen en l’àmbit social de Xàtiva va quedar patent el divorci de l’Ajuntament amb totes elles, tal i com afirmen des d’Esquerra Unida. Per Amor Amorós, membre del Consell Polític d’EU Xàtiva, “en moments tan durs com els actuals, més que mai caldria contar amb el suport de la institució i de la regidora de Benestar Social”.

El PP aprovà amb la Llei d’acompanyament dels pressupostos aplicar una taxa a les persones que utilitzen serveis d’atenció a la dependència, després de que el TSJ declarés il·legal el copagament. Amorós denuncia que “ningú  sap quin està sent l’impacte del repagament en els usuaris de centres d’atenció a la dependència de la nostra ciutat (residència Caixa Ontinyent, centre de dia d’ACOFEM, centre ocupacional d’ASPROMIVISE , centre de dia de malats d’Alzheimer) ja que l’any passat va quedar a criteri de cada entitat el cobrar-lo o no i algunes d’elles van optar per no recaptar-lo”.

Per altra part, res s’ha dit , diu la responsable de política socials d’EU, “de quantes baixes van a produir-se a causa d’aquesta mesura, quantes persones van a eixir del sistema perquè no puguen permetre’s pagar un repagament absolutament immoral”.

Per Esquerra Unida Xàtiva és “deshonest” que una persona dependent tinga que pagar per l’atenció que li toca per llei. “Cal defensar els serveis públics rebutjant eixa taxa perquè és una mesura absolutament injusta, immoral amb un únic e insolidari afany recaptatori”, finalitzen.