EU instarà al ple a que actue “urgentment” perquè no es tanque cap línea educativa pública a Xàtiva

El Grup Municipal d’EU davant la pretensió de tancar dues aules en dos col·legis públics de Xàtiva i la impossibilitat de presentar al·legacions degudament fonamentades davant la Consellería reclama que s’amplie el termini per a poder estudiar i presentar les al·legacions oportunes i que l’alcalde Rus s’implique urgentment en la resolució d’aquesta situació front la conselleria d’educació.

El termini que acaba el dia 2 de Gener, en plenes vacances escolars és el que tenen els centres per a justificar i argumentar les raons per les quals no s’han de suprimir les unitats que es pretén. És el que es coneix com el “arranjament escolar” que s’aplicarà el pròxim curs.

Per a Miquel Lorente, portaveu municipal d’Esquerra Unida de Xàtiva “amb aquesta decisió es retalla una vegada més l’oferta educativa, sense garantir la qualitat ni atendre a les necessitats presents i futures de la ciutat. Sobretot si tenim en compte que les dues línies que es retallen pertànyen a l’Attilio Bruschetti i al Taquígraf Martí sent aquestos dos centres públics que s’ubiquen en el centre històric de la ciutat”

Les propostes de reducció de la Conselleria en la línia de retallar despeses i reduir professorat  a costa de crear grups més grans, no tenen en compte previsions de futur, ni consideren el perjudici que es causa a una sistema educatiu públic cada vegada més castigat. Per totes aquestes raons en el proper ple de l’Ajuntament el Grup Municipal instarà directament a l’alcalde perquè assumisca la seua responsabilitat i perquè actue.