EU Xàtiva demana que es revisen les recents obres que dificulten la mobilitat de les persones

  • “Passetjar per la vorera de l’Avinguda del País Valencià  amb el doble d’alçada del normal pot convertir-se en esport de risc”, afirmen des de la formació

Segons Amor Amorós, membre del Consell Polític d’EU  i candidata en les pròximes eleccions “l’obra de l’avinguda del País Valencià és clarament una reforma feta amb caràcter electoralista però que deixa ben en evidència la inexistència d’un Pla municipal d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. L’actual equip de govern no té sensibilitat cap a les persones amb mobilitat reduïda  perquè mai les persones son la seua prioritat”.

La normativa d’accessibilitat és ben clara a l’hora de determinar la  longitud i alçada de la vorera,  la diferenciació del paviment o  l’existència de pas rebaixat a nivell de la calçada. Però totes estes  coses no es compleixen en dita obra.

Per a Amorós “l’accessibilitat no és un concepte que facilita la vida sols a les persones amb discapacitat. S’ha de de pensar també en les persones que a causa de la seua edat o per motius puntuals veuen limitada la seua mobilitat. L’objectiu ha de ser construir una ciutat còmoda per a tothom fent un entorn més accessible garantint la qualitat de vida de tots els ciutadans”.

Finalment Amor Amorós ha indicat que “en ple segle XXI que l’equip de govern del Partit Popular continue executant obres que ignoren les necessitats de les persones,  no deixa de ser una irresponsabilitat , una herència més que a la que posarem remei, en  la nova etapa que prompte va a començar”.