EU Xàtiva proposa un enduriment de sancions per l’abandonament de gossos

  • Lorente, portaveu, destaca que “des de la conscienciació i la modificació de l’ordenança s’ha d’evitar l’abandonament de qualsevol animal”

Segons el portaveu municipal d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, des d’aquesta formació s’instarà aquesta mateixa setmana a la delegació de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xàtiva a una modificació en l’Ordenança Municipal reguladora de Tinença i Protecció d’animals i a l’articulació de noves campanyes per posar en valor les obligacions que suposa tenir un animal de companyia. Aquesta iniciativa va dirigida a evitar, principalment, l’abandonament de gossos. Uns abandonaments que acaben amb episodis molt desagradables per als animals, tal i com ha ocorregut aquesta mateixa setmana amb l’abandonament d’un gos en les portes de la Societat Protectora. Situacions que a més desborden a les pròpies associacions dedicades a la protecció dels animals, i també acaben ocasionant perills de trànsit i seguretat.

En aquest sentit, Lorente ha volgut indicar que “anem a demanar que l’Ordenança contemple com a falta molt greu l’abandonament de qualsevol animal. Ara mateixa, la normativa municipal diferencia com a falta greu l’abandonament, mentre que l’abandonament de gossos perillosos es considera falta molt greu. Per aquest motiu, volem trencar amb eixa diferenciació i fer que qualsevol abandonament tinga el tractament de falta molt greu”. Per altra banda, des d’EU s’ha assenyalat que “dintre de la proposta es planteja un augment de l’actual sanció per abandonament d’animal que oscil.la entre 500 i 1.000 € per fer que s’aplique la màxima penalització que permet la legislació autonòmica, Llei 4/1994, de 8 de juliol, xifrada en 18.000 €”. Finalment, Lorente ha assegurat que “treballarem per a que la normativa municipal considere a qualsevol animal com a ens propi amb sensibilitat física i psíquica”.