Eugeni Alemany: “El millor que pot passar és que ni jo mateix sé què va a passar”

Aquest dijous finalitzen les nits del Cafè Teatre de Xàtiva, i l’encarregat de realitzar aquest tancament serà el polifacètic Eugeni Alemany. Còmic, presentador i guionista, aquest suecà és conegut pel gran públic per, entre d’altres, el seu recent èxit amb el programa ‘Trau la llengua’ de Canal 9.

Aquesta setmana debutes a Xàtiva. Quina rebuda esperes del públic de la Costera?

Serà la primera vegada, no solament que participe en el Circuit, sinó que a més participe a Xàtiva. És un repte important perquè és una gran capital i és una actuació destacada i que sempre esperes amb moltes ganes.

Com valores aquest tipus d’iniciatives que cerquen incentivar el comerç local amb la cultura?

Els locals el que volen és tenir gent i és una molt bona manera de barrejar cultura i espectacle. Hi ha països on hi ha molta tradició d’eixir a fer-se una copa i ser partícips d’aquest tipus d’activitats i a Espanya sembla que s’està posant de moda i cal aprofitar-ho.

Sense desvetlar el teu espectacle, què es trobaran els que assistisquen aquest dijous a veure’t?

No puc desvetllar en excés perquè no hi ha una història en concret. Es tracta bàsicament d’una sàtira de la societat amb molt d’humor. Destacaria que és 100% en valencià i 100% imprevisible. El millor que pot passar és que ni jo mateix sé què va a passar.

Aleshores, un monòleg on destaca la improvisació.

Exacte, improvise moltíssim i interactue amb la gent. Crec que el públic de Xàtiva estarà a l’altura perquè és una ciutat acostumada i familiaritzada amb aquest món del teatre i de l’espectacle. Sembla una ximpleria, però qui més interès té de passar-s’ho bé sóc jo, perquè per a mi també és una eixida nocturna i vull riure’m i estar a gust. Sempre dic que si veig que la gent està passant-s’ho bé, jo em relaxe molt més i ix tot més fluït. És un espectacle que es fa entre tots i cal tenir una actitud de bon rotllo. Anime a que tot el món assistisca perquè passarem una bona estona.