EUPV acusa al PP “d’actuació partidista” en relació al 25N

  • “Per primera vegada des de fa molts anys, no hi ha hagut una convocatòria conjunta”, denuncia la formació

El Govern Local del PP, segueix sense convocar al Consell de la Dóna, des que fa un mes dimitira la seua presidenta, la regidora Rosa Esteban, acusada de sumir l’òrgan consultiu i de participació, “en la total inactivitat i ineficàcia”. “La regidoria va ser incapaç de presentar un pla de treball seriós exigit durant mesos per les diferents entitats presents en el Consell dirigit a la prevenció de la violència de gènere i a l’atenció de les dones que la pateixen en la ciutat”, afirmen des de la formació.

EUPV-Xàtiva, va reclamar en l’últim ple de l’Ajuntament, la convocatòria “urgent” del Consell, i que es posara fi al buit institucional que suposava la dimissió de la seua presidenta. L’única resposta reiterada per Rus va ser que convocarà al Consell “quan ho crea convenient”.

La primera conseqüència és el fet que per primera vegada des de fa molts anys, no hi ha hagut una convocatòria conjunta de les entitats que componen el Consell de la Dóna per a la celebració del 25 de novembre. “Açò dóna clara mostra de l’escassa importància que el Partit Popular dóna a la violència de gènere i en general a la participació de les dones de Xàtiva”.

Un clar exemple és l’anunci, a  bombo i platerets aquesta setmana de la regidora Rosa Esteban d’una sèrie d’activitats, “improvisades i d’escassa utilitat, que es realitzen sense cap planificació ni consens. Pel que sembla el seu únic objectiu és no deixar un altre any més sense utilitzar els 18.000 € que constituïen el pressupost destinat a campanyes i actuacions dirigides a treballar per la igualtat de gènere des del Consell de la Dóna. Pressupost que per la falta d’operativitat i desídia en l’adreça del Consell no s’ha utilitzat malgrat els problemes i necessitats de les dones de la ciutat”.

EUPV-Xàtiva, insta novament a l’alcalde a convocar al Consell de la Dóna assumint la responsabilitat de la seua direcció política per a fer front de forma rigorosa al problema de la violència de gènere així com a les necessitats que en matèria de desocupació, escassetat de serveis, falta de recursos, etc… pateixen les dones de la ciutat.