Fem balanç amb Laura Vidal, Reina de la Fira d’Agost

“Ser la representant de Xàtiva i gaudir-ho amb les teues amigues i amics i tota la ciutadania és una satisfacció enorme”

Laura Vidal va acomiadar el seu regnat dimarts a la nit en un atípic acte de cloenda degut a la pluja. La Reina de 2019 culminava així una setmana frenètica on ha demostrat, junt a les seues dames i acompanyants, estar a l’altura d’aquesta festa. Amb ella hem fet balanç.

 

Com has viscut aquesta experiència?

Ha sigut, sens dubte, una experiència increïble. Tenia les expectatives prou altes i s’han superat. M’ho he passat en gran junt a les meues dames i acompanyants, i junt a les nostres famílies i la corporació municipal. No hem parat, hem acudit a un muntó d’actes. Ha sigut genial.

Era el teu somni de menuda.

I l’ha superat totalment. Sabia que m’ho anava a passar molt bé i que anava a gaudir moltíssim però ha sigut increïble.

Ens comentaves dies abans que el moment que més esperaves era el de la inauguració. Com el vas viure?

Al principi va ser una nit de nervis i moltes emocions. Sobretot quan desfilaven les meues dames i acompanyants. Cada vegada que els cridaven m’emocionava. El moment de desfilar jo estava nerviosa però va ser molt bonic. Després, dalt de l’escenari, veure el camp de futbol ple de gent… Va ser una experiència inoblidable.

Més enllà de la inauguració, amb quin moment et quedes?

És molt difícil quedar-me amb algun moment concret. Serien molts. Per exemple, el dia del sopar dels jubilats va ser una nit que no esperàvem passar-ho tan bé. Va ser genial, vam gaudir moltíssim juntament als nostres pares i la corporació. D’allí vam anar al Festival Al Ras i després a una discoteca. Va ser una gran nit.

A més del sopar dels jubilats, t’ha sorprés algun altre acte?

Les albades. Tenia moltes ganes de conéixer-les ja que molta gent em parlava d’elles. La veritat és que ho vam passar molt bé, vam riure un muntó i vam gaudir de la nit.

Una llàstima el mal oratge que no va permetre gaudir de l’acte de cloenda com cal.

Sí, va ser un disgust enorme i teníem un pesar… Durant tota la vesprada tenia l’esperança de que parara de ploure. Sabia que amb el mal oratge tenien la intenció de fer l’acte protocol·lari a les grades del camp i, al final, més valia això que res. Però una vegada vam arribar al camp de futbol no vam tindre temps ni de baixar del cotxe i ens van dir que anàrem a la Casa de Cultura. Quan vam arribar allí tot eren plors, estàvem molt disgustades. La Casa de Cultura és un lloc menut, no cabien tots, i va ser un despago. Després, quan va arribar Roger i Pedro ens ho van explicar tot. Al final, va quedar un acte bonic i em vaig poder acomiadar de tots.

Has notat el calor i el recolzament de la ciutadania de Xàtiva?

És una de les coses que no esperava. Anar pel carrer i que tota la gent et pare i et diga paraules boniques… Ha sigut una situació molt especial que no esperava.

Com ha estat la companyia de les teues dames i acompanyants?

Genial. Ens hem rigut un muntó. Som un grup molt bo, amics de tota la vida, i hem sigut una pinya en tot moment.

Per què recomanaries i animaries a les joves de Xàtiva a presentar-se a Reina de la Fira d’Agost els propers anys?

Els diria que no s’ho pensaren. És una experiència única que val la pena viure. És un estiu on et dediques exclusivament a la Fira amb proves de vestit, entrevistes, rodes de premsa… Però, de veritat, és una experiència que val la pena. Ser la representant de Xàtiva i gaudir-ho amb les teues amigues i amics i tota la ciutadania és una satisfacció enorme.