Feminitzant el món local

  • La regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí presenta els actes commemoratius del 8 de març

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, presentava divendres la programació d’actes commemoratius de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el proper 8 de març. La programació acull actes organitzats per distintes entitats, a més de la pròpia regidoria i el Consell de les Dones de Xàtiva per la Igualtat, entitats com la Junta Local Fallera, l’Associació Feminista Fent Camí, el Fil Tours, Aspromivise, Xateba, el grup de Zumba d’Avanza Fitness, amb la col·laboració de partits polítics i de la Diputació de València.

La regidora ha informat que al plenari de demà es llegirà un manifest acordat per la unanimitat de les forces polítiques amb representació municipal. Segons Chapí, hi ha encara moltes situacions de desigualtat que cal denunciar, com ara que “les dones cobrem un 27% menys de salari que els homes, tenim la majoria de contractes precaris i dediquem el triple de temps a realitzar tasques domèstiques que els homes”. Chapí ha posat de relleu que “determinats estereotips es repeteixen als mitjans de comunicació, contribuint a que es perpetue la violència física i sexual”.

La regidora ha anunciat que l’Ajuntament donarà suport a una sèrie de mobilitzacions ciutadanes, com ara la vaga de fam de 8 activistes feministes en la Porta del Sol de Madrid, les concentracions previstes per a demà a la porta de l’Ajuntament -amb participació de les comissions falleres- o l’atur internacional de dones previst per al 8 de març. Chapí ha recordat que la campanya “No és no” continuarà durant les falles de 2017 i que també hi haurà presència d’aquesta campanya a l’hospital Lluís Alcanyís.