FEVECTA reobri la seua seu de Xàtiva

  • Van assistir els directors generals d’Economia i Indústria, la regidora de Comerç i Indústria de l’Ajuntament de Xàtiva, nombrosos socis de cooperatives de la zona, polítics locals i l’ADL

FEVECTA va celebrar dimarts l’acte oficial de reobertura de la seua seu a Xàtiva, després de romandre dos anys tancada a causa de la crisi. A l’acte van assistir els directors generals d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme, Raúl Martín, i d’Indústria i de l’IVACE, Joaquín Rios, la regidora de Comerç i Indústria de l’Ajuntament. de Xàtiva, Marián Soro, i nombrosos socis de cooperatives de la zona, polítics locals i ADL.

Durant la inauguració de l’acte, el president de FEVECTA, Emilio Sampedro, va justificar aquesta reobertura en la necessitat de “seguir donant suport l’activitat empresarial del sector cooperatiu de la zona i de fomentar l’autoocupació a la comarca”.

Sampedro va destacar la important base associativa de FEVECTA a la zona i, en general, la forta implantació de cooperatives a tota la comarca, “ni més ni menys que 350, el 32,5% de les cooperatives de la Província de València i el 20% del total de la Comunitat es troben ubicades a les Comarques Centrals “.

Sampedro va agrair a l’Ajuntament de Xàtiva la seua receptivitat i suport a les propostes que han partit de la Federació per millorar la seua tasca a la ciutat des de 2005.

Quant als serveis que es presten des de la seu de Xàtiva, el president de la Federació va destacar el servei gratuït d’assessorament a emprenedors en tots els tràmits necessaris per a la creació d’una cooperativa de treball, l’oferta de formació gratuïta i bonificada, dirigida a socis i treballadors de cooperatives, empreses i persones desocupades de la zona i l’assessorament especialitzat a qualsevol cooperativa de treball de les comarques centrals.

Per la seua banda, la regidora de Comerç i Indústria de l’Ajuntament. De Xàtiva, Marian Soro, va expressar la seua “alegria i satisfacció” per la reobertura de l’oficina de FEVECTA i va allargar la mà a FEVECTA per “seguir impulsant les sinergies de treball per continuar fomentant l’ocupació a través de la creació de cooperatives “a la zona.

L’acte va comptar amb la conferència “Mesures de suport i estímul a la Innovació i Desenvolupament de la Pime i la Indústria valencianes”, a càrrec del director general de l’IVACE, Joaquín Ríos. FEVECTA és l’organització representativa del cooperativisme de treball associat a la Comunitat Valenciana.