Finalitza el Joves Intèrprets amb el concert de cloenda

Hui a les 20 hores, al Gran Teatre de Xàtiva tindrà lloc el lliurament de premis i el concert de cloenda de la XVI edició del Concurs Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva. En ell tindrà lloc l’actuació dels guanyadors modalitat A en cada especialitat: Saxòfon, bombardí, violí i piano. L’Entrada a l’esdeveniment serà lliure amb invitació.

 

Mª José Pla, regidora de Cultura i Educació

“És concurs molt reconegut a nivell nacional i és molt grat veure com estan pegant molt fort els músics de la terra”

Finalitza una nova edició, i ja en van 16, dels Joves Intèrprets.

1978856_10201682512323289_2019551825_nSí i estem molt contents d’aquest any. En aquest concurs hem tingut inscrits 207 joves dels quals solament van poder participar 120 ja que tenim un contingent de 30 músics per cada modalitat. Estem molt orgullosos que hagen pujat el nombre de joves intèrprets de Xàtiva, ja que en aquesta edició hem tingut a vuit participants locals.

En què consistirà el concert d’aquesta vesprada?

S’iniciarà amb la participació dels dos guanyadors del Luís Milà, després actuaran els guanyadors de la modalitat A i tancarà el concert Sergi Castelló. Cal recordar que hi ha dos guanyadors del Luís Milà a causa que el tribunal no va poder donar més puntuació a un sobre un altre, per l’alt nivell. A més, hi ha un intèrpret convidat, Sergi Castelló, per guanyar la modalitat B, i el Luís Milà en la modalitat B i C. És un músic que pertany a la Nova de Xàtiva i estem orgullosos que estiga arribant tan lluny. No és alguna cosa habitual la seua participació, però per voluntat d’aquesta regidoria aquest músic tan prometedor estarà demà actuant.

Què ha sigut el més destacat d’aquesta edició?

El nivell sempre és altíssim en aquest concurs, però a mi em deien des dels tribunals que s’han quedat especialment sorpresos per la modalitat C. Aquesta correspon a la franja d’edat més baixa i tenia un nivell altíssim i algunes vegades més preparació que en les més elevades. Açò ens fa esperar molt nivell en els pròxims anys, sumant al ja existent aquestes edicions. Cal recordar que es tracta d’un jurat molt exigent, deixant modalitats desertes si és necessari, ja que els premis no es donen per donar. Açò fa que siga un concurs molt reconegut a nivell nacional i és molt grat veure com estan pegant molt fort els músics de la terra, com a bona terra de músics que és València.

Quines xifres ens deixa aquest any?

El certamen inclou diversos grups depenent de l’edat dels participants. D’aquesta manera, la modalitat A engloba a joves d’entre 22 i 26 anys, la B d’entre 17 i 21 i la C a joves de fins a 16 anys. En elles van ser 78 els joves que concursaran en la modalitat de vent fusta, 62 en la de vent metall, 35 en corda fregada i 32 en piano. Entre ells s’ha incrementat el nombre de participants locals, amb una representació de vuit músics de Xàtiva.

Ara sols queda esperar a la pròxima edició.

Així és. Cal destacar que aquest concurs es porta endavant gràcies a l’ajuda de l’administració local, amb un pressupost de 35.000 euros, però també hi ha que agrair l’ajuda a la Generalitat, Diputació i a l’Institut de la Música, així com a les empreses vinculades a Xàtiva que ho fan possible.