FirAll encara la recta final després d’uns dies molt participatius

  • Hui a les 9 hores es dona el tret d’eixida a una jornada repleta d’actes amb el mercat de productes de la terra

La Fira de l’all tendre, FirAll, arriba a la seua recta final després d’uns dies molt participatius. Després del protagonisme dels escolars durant la setmana, ara és torn per a per als actes més generals. Sense anar més lluny, ahir va haver jazz, vins i tapes en la Plaça del Mercat.

Però hui serà el dia de més activitats. Des de les 9 hores, l’Albereda Jaume I acollirà el mercat de productes de la terra. A les 1’ hores hi haurà una visita guiada a un hort de conreu tradicional d’all tendre des de la Font del Lleó. Mig hora després, al Jardí José Espejo se celebrarà un esmorzar popular. A partir de les 12 hores està previst un concurs de truites d’all tendre a càrrec de ADEXA, un concert de Dani Miquel i una demostració culinària amb all tendre. Aquests tres esdeveniments tindran lloc a l’Albereda Jaume I.

També a l’Albereda, però ja de vesprada actuarà la Muixeranga de Xàtiva i oferirà un concert el grup Orígens. Serà a partir de les 17 hores. Una hora després es desenvoluparà un concurs de lligar alls en l’albereda i a les 19 hores tindrà lloc una cata de vins en la carpa situada a l’Albereda. Per concloure la jornada es podrà sopar en els diferents restaurants adherits a FirAll 2019 per degustar plats amb presència d’aquest aliment. Concretament, fins a 14 restaurants ofereixen fins al diumenge menús especials en el quals el protagonista és l’all tendre.

Durant aquesta setmana s’ha instal·lat una reproducció d’un camp d’alls tendres en l’Albereda per a concentrar les visites d’escolars. Els escolars han gaudir d’una explicació per part de Pep Gimeno Botifarra i del gastrònom Jesús Minguet.

També ha tingut lloc una exposició etnològica d’eines tradicionals empleades en el cultiu de l’hortalissa i una carpa on 50 alumnes del cicle formatiu professional de cuina d’Alcoi, l’Olleria i València han realitzat demostracions culinàries de receptes amb l’all tendre.