Foment destina 356 milions al tram València-Xàtiva-La Encina del Corredor Mediterrani

  • La primera fase contempla la posada en servei d’un nou tram d’ample convencional entre la Font de la Figuera i l’estació de Xàtiva

El Ministeri de Foment ha aprovat aquesta setmana la licitació dels projectes d’instal·lacions de seguretat del tram de La Encina-Xàtiva-València del Corredor Mediterrani, amb un pressupost total de 356.314.014’33 euros, destinats a la redacció de projectes, l’execució de les obres i el manteniment de les instal·lacions.

Segons ha informat el govern central en un comunicat, les actuacions previstes s’executaran en la Línia d’Alta Velocitat (LAV) València-Alacant, en concret en un tram de 105 quilòmetres.

També inclouen la línia convencional entre el Nus de La Encina i Xàtiva (116 km) i en un tram de 20 km de la línia d’ample mixt existent entre Almussafes i la Font de Sant Lluís, la qual s’equiparà amb el sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ERTMS).

El projecte s’estructurarà en dues fases, la primera d’elles contempla la posada en servei d’un nou tram d’ample convencional entre la Font de la Figuera i l’estació de Xàtiva.

També contempla l’execució de totes les instal·lacions de seguretat de la LAV en els trams Bifurcació Aguaverde-Bifurcació La Teja i Xàtiva-València, així com l’electrificació de la LAV sobre les instal·lacions de seguretat de la línia convencional existent i de la via d’ample mixt entre Almussafes-València.

Una vegada es dispose del nou tram entre la Font de la Figuera i Xàtiva s’escometrà la fase dos del projecte, que consisteix en adaptar a l’ample internacional el tram que actualment és convencional, a més d’equipar-ho amb la senyalització d’alta velocitat i el sistema ERTMS.

El termini d’execució total del contracte és de 336 mesos, sis dels quals es destinaran a la redacció i aprovació dels projectes de construcció, 30 mesos a l’execució de les obres, 25 anys al manteniment de les instal·lacions d’alta velocitat, i 20 anys a la conservació dels sistemes de la xarxa convencional.

El projecte, segons Foment, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), a través del P. O. Plurirregional d’Espanya 2014-2020 de Transport Sostenible.

En l’actualitat, el tram entre La Encina i Alacant està en servei en doble via d’ample convencional i, per a canviar ambdues vies a ample internacional, es construirà una via única convencional “que absorbirà el trànsit procedent de la via doble en explotació actual”, ha detallat Foment.

En el tram Xàtiva-València, per la seua banda, està en servei la doble via d’ample convencional i es troba en obres una nova plataforma per a una doble via d’ample internacional.