Fotoibers es podrà veure a Moixent

  • El projecte va néixer com a concurs de fotografia digital i com a exposició per impulsar els jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers

La mostra “Fotoibers 2013″ produïda pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València i exposada actualment al Centre Cultural La Beneficència se suma enguany a la proposta expositiva itinerant de la institució provincial, tal com ha confirmat aquest matí la diputada de Cultura de la Diputació de València, María Jesús Puchalt, en el lliurament de premis del concurs de fotografia digital associat a l’exposició.

A l’acte de lliurament van assistir els guanyadors del primer i segon premis del jurat, Amando Hernández i Emilio Rubio, per les seves respectives fotografies preses en ” El Molón” de Camporrobles i el fotògraf distingit amb el premi del públic, José Carbonell, que va captar una original imatge de ” El Puntal dels Llops” a Olocau. Els guanyadors han rebut tres premis en metàl·lic, primer i segon premi del jurat, de 1.000 i 500 euros respectivament, i el premi del públic, de 500 euros. També van participar en el lliurament de premis el director de Gestió Cultural i Museística de la Diputació, Antonio Lis, la directora del Museu de Prehistòria de València, Helena Bonet, el responsable del projecte Fotoibers, Carles Ferrer i els presidents de les tres associacions de fotografia amateur col·laboradores, Agfoval, Fotoclub València i l’Associació Valenciana de Fotografia Digital.

El museu de la Diputació amplia així el projecte “Fotoibers” que va néixer com a concurs de fotografia digital i com a exposició per impulsar els jaciments que formen part de la Ruta dels Ibers : Castellar de Meca, el Molón, Kelin, Castellet de Bernabé, el Tossal de Sant Miquel, la Bastida de les Alcusses, Tos Pelat, Puntal dels Llops i la Senyal. En aquesta iniciativa han col·laborat també els ajuntaments de Aiora, Camporrobles, Caudete de les Fonts, Llíria, Moixent, Moncada, Olocau i el Villar.

A més, segons ha recordat Puchalt, el projecte ” ha anat més enllà, i no acaba amb l’exposició, sinó que hui estem precisament al Museu de Prehistòria de la Diputació de València, la seu de la futura Associació Ruta dels Ibers amb la qual culminem el projecte arqueològic, turístic i cultural al voltant del patrimoni ibèric valencià”. El jurat de Fotoibers 2013 va seleccionar 46 fotografies, de les 470 que van optar al concurs, per configurar l’exposició que s’exhibeix fins al 2 de març a La Beneficència i que, posteriorment, viatjarà fins Camporrobles, Llíria, Montcada i Moixent, entre altres municipis valencians.