Generalitat i Ajuntament enceten els treballs per ampliar l’oferta de FP a Ontinyent el proper curs

  • El Director General de Formació Professional confirma que veu “amb bons ulls” la dotació d’una línia vinculada al sector tèxtil

La Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Ontinyent estan encetant els treballs per ampliar l’oferta de Formació Professional (FP) el proper curs 2020/2021 a la ciutat. El director general de FP i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomícia, participava ahir en una reunió de la Mesa de FP d’Ontinyent, on confirmava que estan estudiant-se vàries opcions i que una d’elles seria implantar una línia vinculada al sector tèxtil, possibilitat que veuria “amb bons ulls”.

Gomícia explicava que a la Mesa de FP, presidida per l’Alcalde Jorge Rodríguez i on participaven els regidors d’Educació i Promoció Econòmica i representats dels diferents agents socials de la ciutat, “hem pogut escoltar totes les visions, i estem tots pel mateix camí. Ara valorarem totes les propostes perquè al proper curs la ciutat tinga una oferta de FP el més adequada possible a les seues necessitats”, manifestava. El Director General, que també exposava l’estratègia del Govern del Botànic al voltant de la FP, agraïa l’elevat grau d’implicació de l’Ajuntament, el sector educatiu i l’empresarial.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, recordava que a la reunió del passat mes de novembre de la Mesa de FP ja es va analitzar les demandes dels centres, i un estudi d’ocupabilitat elaborat pel Consell Econòmic i Social, es va consensuar una proposta a la Conselleria per dotar a la ciutat al proper curs de nous mòduls de FP vinculats als sectors productius locals, en àrees com construcció informàtica o tèxtil. A aquest estudi s’ha afegit altre sobre les necessitats formatives al sector industrial impulsat per l’Ajuntament a petició de les patronals COEVAL i ATEVAL, que apuntava als perfils vinculats al tèxtil entre els de major demanda a la ciutat i la comarca.

Borrell destacava que “quan vam posar en marxa la Mesa de FP com a organisme depenent del Consell Educatiu de Ciutat, entre els principals objectius estaven impulsar els estudis de FP i establir una línia de diàleg directe amb l’administració autonòmica. La reunió d’ahir és una mostra perfecta de que treballant junts entre totes i tots estem acomplint amb estos objectius, que anem a fer tot el possible perquè quallen en una major i millor oferta de Formació Professional a Ontinyent ja en el proper curs”, concloïa.