Genovés celebra la Fira de Sant Pasqual aquest cap de setmana

Captura de pantalla 2015-05-16 a las 16.55.57

 

Abel López, regidor de Turisme

“Hem redirigit la Fira perquè mostre els productes típics de la nostra terra”

En què consisteix la Fira de sant Pasqual?

Es tracta de la vuitena edició i des de fa tres estem tractant de redirigir-la a una Fira Artesanal Valenciana que mostre com s’elaboren tots els productes típics de la nostra terra i s’allunye un poc de les fires medievals que tots estem cansat de veure.

IMG_2923Uns dies destacats per a la població.

Són les festes al nostre patró, però no són les festes grans del Genovés, ja que aquestes se celebren en agost en honor del Santíssim Crist del Mont Calvari i a la Verge dels Dolors. Aquesta iniciativa es realitza en honor a sant Pasqual i hi ha molts actes preparats per commemorar el nostre patró que giren al voltant d’aquesta Fira.

Es tracta d’una Fira que destaca per la participació de la localitat.

Es convida als comerços i associacions del poble a mostrar el que fan. Entre restaurants, ames de casa, els Moros i Cristians… Anem a tenir al voltant de 15 estands. En quant a artesania valenciana, tindrem 25 estands més, estant al voltant de les 40 paradetes. És una activitat on poc a poc hem anat involucrant a tota la població i és una Fira que ha anat agafant força dins de la comarca.

Cal destacar també la segona edició del Concurs de Tapes.

Durant tres dies, cada bar elegirà una tapa i la presentarà en companyia de la beguda que el client desitge, tot a preus populars. Després, el consumidor votarà a l’establiment que més li agrade. El premi, un sopar pagat en el bar guanyador amb valor de 80 euros, es sortejarà entre els que visiten els vuit bars i voten.

DSCF4778Què li diries als nostres lectors que no coneixen la Fira?

Els diria que el Genovés val la pena. Som un poble que molta gent no coneix. Tenim rutes senderistes, rutes turístiques, l’únic museu dedicat al món de la pilota… Som un municipi que hi ha que conèixer i amb aquest tipus d’iniciatives intentem atraure a la gent. Estem en una època complicada i el que pretenem és recolzar el màxim possible tant al comerç local com a l’hostaleria.

 

Maria Soler, regidora de Festes

 

Quina importància tenen les festes de sant Pasqual per al Genovés?

És el nostre patró i es tracta d’un cap de setmana al que donem molta importància. Al Genovés el vivim al màxim i prova d’açò és que molta gent del poble que viu fora ve durant aquests dies al municipi, així com molts veïns de la zona.

IMG_2635Uns dies on no podia faltar la Fira Tradicional Valenciana, ja assentada en el calendari festiu.

Amb la Fira li hem donat més valor encara a la festa, ja que no tenia cap sentit introduir-la en altre cap de setmana que no fora aquest. És una iniciativa que fa encara la festa més gran i més participativa, i una forma de viure més les nostres tradicions.

A banda de la Fira, hi ha més actes preparats.

Tenim un muntó d’actuacions que completen un programa replet d’actes i activitats. A destacar: un festival escolar, la volta a peu, discomòbil, un concert dedicat a sant Pasqual… Un programa com dia molt complet i destinat a tot tipus de públic que es complementa amb els actes religiosos. Per les dates que estem, i al no haver vacances, el proper cap de setmana comencen ja els actes.

DSCF4879Amb quin et quedes a nivell personal?

M’agrada especialment el moment de l’ofrena a la font de sant Pasqual, ja que tots ens enrecordem quan vam ser nosaltres festers i participarem d’aquest acte amb tan sols 14 anys.

Per últim, per què convidar als nostres lectors a gaudir d’aquests dies?

Els convide perquè la gent que ve, a l’any següent repeteix. Tenim activitats per a tot tipus de públic i pense que va a agradar-los.