Gent del Mercat porta l’ambient alemany al nucli antic de Xàtiva

  • La plaça del Mercat acull aquest cap de setmana l’Oktoberfest

L’Associació Gent del Mercat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i de diverses marques comercials, celebra des d’ahir i durant tot aquest cap de setmana l’Oktoberfest.

Es tracta de la tercera edició d’un esdeveniment que porta a la Plaça del Mercat la tradicional festa de la cervesa que viu la ciutat alemanya de Munic durant l’octubre i que respon a una demanda del col·lectiu de realitzar activitats diferenciades a les habituals que atraguen al centre històric de Xàtiva un major nombre de clients de l’oci. La motivació de realitzar nous esdeveniments és fonamental com a estratègia de creixement de la zona d’oci de Xàtiva. Tal i com ha afirmat el president d’aquest associació, Pepe Ferri, al nostre setmanari, “hem preparat una programació completa des de les 11 hores del matí fins al tancament dels locals. Hi haurà animació musical, castells inflables i un bouet inflable. A més, tindrem una barra de cervesa alemanya gràcies a la col·laboració d’Estrella Galicia. També tindrem menjar típic com és el cas de les frankfurts i menú típic d’aquell país, un menú que també disposaran alguns dels establiments. Tot açò amenitzat amb mobiliari típic alemany i amb fil musical durant tot el dia”.

D’altra banda, Ferri destaca que “és una iniciativa molt costosa però l’esforç després té una recompensa. L’objectiu principal que perseguim és  que els establiments de la zona és poder mantindre la bona afluència de gent fins l’hivern després d’un bon estiu. En aquestes dates és quan notem una baixada d’afluència i hem de tindre idees per seguir fent que la gent vinga al Mercat”.

Finalment, Pepe Ferri destacava la importància de Gent del Mercat per a la ciutat: “És clau, no sols del casc antic sinó, en definitiva, de Xàtiva com a ciutat. Som un motor econòmic i se’ns ha de tractar com a tal. Estem molt vius, sempre anem a intentar fer iniciatives i sols reclamem que l’Ajuntament ens recolze com a les altres dues associacions comercials de la ciutat, ja que nosaltres també ho som”.