“Gent del Mercat s’ha consolidad com una associació per a la promoció econòmica de Xàtiva”

L’Associació Gent del Mercat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i de diverses marques comercials, celebrarà el proper cap de setmana l’Oktoberfest. Es tracta de la cinquena edició d’un esdeveniment que porta a la Plaça del Mercat la tradicional festa de la cervesa que viu la ciutat alemanya de Munic durant l’octubre i que respon a una demanda del col·lectiu de realitzar activitats diferenciades a les habituals que atraguen al centre històric de Xàtiva un major nombre de clients de l’oci. La motivació de realitzar nous esdeveniments és fonamental com a estratègia de creixement de la zona d’oci de Xàtiva.

Com es presenta l’Oktoberfest d’aquest any?

Vicent: Segueix amb una línia continuista, segueix amb la mateixa idea, se celebrarà a la Plaça del Mercat però anem a tindre coses importants i destacables en aquesta cinquena edició. El divendres 4 tindrem l’actuació del grup Stereocovers u el dissabte 5 actuaran The Pelicans. Ens farà ballar, beure, cantar… Açò és bàsic en una festa d’aquestes característiques.

Pepe: Volem celebrar una Oktoberfest com toca. En els darrers anys anem en una línia ascendent i volem que vaja a més.

V: L’objectiu és que la gent s’ho passe cada vegada millor i que ho gaudisquen. L’any passat vam realitzar 700 entrepans i enguany volem arribar als 800. Els litres de cervessa que vam servir són impossibles de quantificar!

Per a la gent que puga encara no conèixer aquesta iniciativa, en què consisteix exactament?

P: La Plaça del Mercat es converteix en l’epicentre de la festa de la cervesa. Ací muntem una barra amb una gran varietat de cerveses, tindrem menjar alemany, animació típica…

V: L’activitat s’iniciarà divendres 4 d’octubre al voltant de les 18 hores i la tindrem durant tot el cap de setmana. Dissabte i diumenge de matí obrirem al voltant de les 10 hores fins que finalitze la festa.

Quin és l’objectiu d’aquesta iniciativa?

P: És una iniciativa que va nàixer fa cinc anys des de l’associació Gent del Mercat. Sempre ha sigut tot un èxit. És una iniciativa molt costosa però l’esforç després té una recompensa. L’objectiu principal que perseguim és  que els establiments de la zona puguen mantindre la bona afluència de gent fins l’hivern després d’un bon estiu. En aquestes dates és quan notem una baixada d’afluència i hem de tindre idees per seguir fent que la gent vinga al Mercat.

Quina importància té Gent del Mercat de cara a la promoció econòmica del casc antic de Xàtiva?

P: Estem anant a més. Des de fa tres anys cap ací hem augmentat en número de socis i el que volem és fomentar la vida en la Plaça del Mercat i els carrers adjacents. La importància és clau, no sols del casc antic sinó, en definitiva, de Xàtiva com a ciutat. De fet, hem incorporat el Mercat Municipal i els seus empresaris. Volem que aquest Mercat evolucione si estan associats tenen una línia de cara a l’administració.

V: La zona d’oci del Mercat està de moda. S’ha convertit en un punt d’encontre, en una zona on es pot anar a passar-ho bé, a desconnectar del treball, anar amb la família i tindre als fills per ací… El treball ben fet va calant poc a poc.

Quin moment viu l’associació?

V: Gent del Mercat s’ha consolidad com una associació per a la promoció econòmica de Xàtiva. Som una associació com les altres, sent la referència de l’oci a la ciutat pels establiments que disposem i per la gent que arrastrem cada cap de setmana.

P: Caldria desenvolupar més el tema de l’hostaletia a nivell de restauració. Cal dinamitzar i fer un programa de treball de nivell per aquest sector,

En aquest sentit, què teniu preparat per als propers mesos?

V: Ens queden moltes coses per fer: Halloween, Nadal, alguna idea al voltant de la gastronomia…

P: Tenim diversos projectes en ment com per exemple realitzar alguna activitat en Halloween o recuperar les campanades de capdany… Però són iniciatives que encara estan per concretar-se.

Què els diríeu als veïns de Xàtiva i de les comarques per a que vinguen el proper cap de setmana a gaudir de la festa de l’Oktoberfest?

V: Quan està a ple rendiment, amb una Plaça del Mercat plena de gent que està a gust i tranquil·la, és totalment diferent a altres zones com pot ser l’Albereda. Té un encant que no es pot comparar.

P: Muntar un esdeveniment com aquest, arribar a la cinquena edició i que cada vegada vaja a més ja és un triomf. Però volem que la gent continue gaudint de la Plaça del Mercat, de la festa que anem a realitzar i que aquest espai estiga de gom a gom, no sols aquests dies d’Oktoberfest, sinó tot l’any.

V: Volem aprofitar per agraïr als patrocinadors com Estrella Galicia, La Cueva de Bigfood que encapçala Pepe Reig o la nostra emisora oficial Blue Radio així com a les institucions de l’Ajuntament de Xàtiva, la Generalitat Valenciana per unes ajudes sense les quals no podriem realitzar aquest tipus d’esdeveniments.