“Ha sigut un Nadal multitudinari a Xàtiva”

Una vegada finalitzat el període nadalenc és moment de fer balanç amb Ramón Vila, regidor de Fira, Festes i Gran Teatre. Vila ens ha valorat “molt positivament” les novetats engegades durant aquests dies, així com la “gran afluència de veïns i visitants”.

Quina valoració es fa des de la regidoria de la campanya de Nadal?

La veritat és que estem molt contents per diversos motius. El primer és que ha hagut molta seguretat, ha resultat magnífica, ja que era una de les majors preocupacions que teníem. Tots els anys hi havia algun incident… un any un Rei va caure, altre un xiquet es va clavar baix d’una carrossa… Per aquest motiu no es van començar a repartir caramels fins que les carrosses no van entrar en la zona vallada, ja que era una norma estricta, malgrat tenir algunes crítiques al respecte.

Altre suposem que serà la cavalcada, ja que aquest any havíeu centrat molts esforços.

Ha sigut multitudinària tant dins com fora, una de les més llargues que es recorda, i on hem barrejat a la perfecció la part amateur de les falles amb la part professional. Hem gaudit d’una cavalcada que és de les millors que se celebra en les nostres comarques. Hem rebut felicitacions i estem contents en com ha funcionat aquest any. Abans vam tenir l’arribada dels Reis a la Murta, amb més de 3.000 persones esperant-los, i on vam tenir la novetat de repartir els balons i on els més majors van passar directament a per ells i els més menuts feren una cua per saludar als Reis que es va allargar fins les dos hores. Ha sigut un Nadal multitudinari.

Un altra de les novetats d’aquest any eren els concerts pels carrers de la ciutat. Com ha resultat?

Ha sigut una iniciativa molt bonica, ja que la gent no s’ho esperava. Els veïns aquests dies eixien al carrer i es trobaven a un grupet de gent de Xàtiva, en llocs on normalment no es fa música. Hem rebut també crítiques positives i ha sigut un encert, descentralitzant la música del Gran Teatre.

Un Gran Teatre que aquest any tenia un programa molt complet, destacant el concert d’Any Nou.

I que ja s’ha consolidat totalment, ja que ha sigut molt ben rebut per la gent de la música, amb un teatre replet. Vam tenir un programa adequat, amb peces conegudes. Després vam tenir un parell d’obres de teatre familiars, un èxit si tenim en compte altra novetat com era el teatre per a la primera infància i que va ser molt amè. Cal fer menció dels concerts de les nostres bandes, un èxit com sempre.

En definitiva un total de 27 actes que tenen com a punt atraient el Betlem.

Ha entrat en una dinàmica imparable. És el punt de referència del Nada, és una iniciativa feta per professionals de la brigada que ja s’han especialitzat en la seua construcció i és un reclam molt important de visitant. Sense tenir xifres finals, a pocs dies d’acabar-se el Nadal teníem més de 65.000 visites quantificades.