Héctor Garzó, de l’escuderia xativina mOmm, a un pas del Campionat d’Espanya

  • El pilot de Paterna pot proclamar-se campió de Pre-Moto3 aquest cap de setmana a Xest

Fa tan sol un parell de setmanes es va disputar la cinquena prova de la Copa d’Espanya de Velocitat a Estoril, Portugal, i aquest cap de setmana torna la competició al Circuit Ricardo Tormo de Xest. El líder de la general en la categoria Pre-Moto3, Héctor Garzó de l’equip mOmn de Xàtiva, seguirà lluitant pel campionat. A falta de dues carreres per a finalitzar, l’avantatge d’Héctor sobre el segon classificat és de quasi una carrera i, si tot va bé, existeix la possibilitat que puga proclamar-se campió en el circuit valencià, encara que els seus rivals no li ho posaran gens fàcil.

Garzó, que va quedar segon en la primera carrera de la temporada i ve liderant el Campionat des de la segona carrera, és el pilot més regular de Pre-Moto3, pujant al pòdium en totes les cites excepte en Motor-Land, on es va anar al sòl després que el pilot que li precedia trencara motor, regant d’oli la traçada per on venia el pilot de Paterna.

D’altra banda, aquest cap de setmana el mOmn s’estrena amb nou pilot, Àlex Escrig, en la categoria de Challenge 80. Escrig és un jove pilot valencià d’11 anys que serà la primera vegada que competisca en aquesta categoria i en un circuit gran i mundialista.

 

Héctor Garzó, pilot

“És molt important que s’aposte i es recolze per l’esport de base”

Amb tan sols 16 anys, eres ja un referent de les categories inferiors del motociclisme. D’on naix aquesta afició?

Vaig començar als 7 anys, amb una minimoto, participant en campionats valencians. Des de xicotet sempre m’havia agradat aquest món, i mon pare al principi no volia comprar-me una moto. Jo era molt pesat, i al final gràcies al seu recolzament diari estic poc a poc fent-me un camí en aquest món. Li ho tinc que agrair tot a ell.

Com portes el compaginar els estudis amb aquesta afició?

De vegades és complicat, però és el que vull fer i el que m’agrada. Durant la setmana estic fent un programa d’entrenament físic, ja que és un esport molt exigent i fa falta una molt bona condició física. De moment ho compagine molt bé.

En què consisteix el Campionat d’Espanya de Pre-Moto 3?

És un campionat de velocitat amb molta exigència, ja que comptem amb pilots internacionals que busquen despuntar per fer-se un lloc. Jo forme part de l’equip mOmm, de Xàtiva, i estic molt content de com estan eixint les coses i del recolzament que estic tenint de l’escuderia i dels patrocinadors.

Com valores l’aposta d’aquest equip xativí?

És molt important que s’aposte i es recolze per l’esport de base. Pense que és un molt bon equip i estic molt agraït per que confiaren en mi i em donaren aquesta oportunitat.

És el segon any que participes en circuits mundialistes. Què suposa estar a un pas d’aconseguir ser el campió de la categoria?

És molt important per a mi. És la recompensa a l’esforç de tots aquests anys i pense que arribava molt preparat. L’any passat vaig quedar subcampió de la Copa Honda, fet que va fer que l’equip mOmm es fixara en mi. Guanyar la Copa d’Espanya és una alegria i pense que m’obrirà portes per seguir evolucionant.

Com es presenta el futur?

De moment vull acabar la temporada i centrar-me en guanyar. Pense que tindré diverses ofertes però estic molt content en el mOmm.

Un somni?

Des de xicotet que somie en estar en el Mundial, en les categories més importants del motociclisme. Vull demostrat de tot el que sóc capaç i arribar a competir amb els millors és una meta que m’agradaria abastar.