“Hem introduït xicotets canvis per fer la Mitja Marató de Xàtiva més atractiva al corredor i a l’espectador”

Xàtiva es prepara per acollir una nova edició de la Mitja Marató, una prova que enguany ha trencat tots els registres i ha aconseguit rècord d’inscripcions. Serà el proper diumenge 23 de febrer, des de les 10 hores. Per conéixer tots els detalls hem parlat amb el president del Club Ajos Xàtiva, Vicente Lluch, entitat organitzadora de la prova.

En uns dies tindrà lloc la 16a edició de la Mitja Marató de Xàtiva. Com es presenta enguany?

Aquesta XVI edició preveiem que serà tot un èxit. Des de la nova Junta Directiva hem introduït xicotets canvis en la cursa encaminats a millorar el ja de per si elevat nivell de la mateixa. L’objectiu és fer-la, fins i tot, més atractiva al corredor i a l’espectador.

Quines són les novetats?

Hem introduït una nova modalitat d’inscripció “low cost” sense dret a motxilla i samarreta per atendre les demandes d’alguns corredors. També hem fet un esforç important de publicitat en xarxes socials, ràdio, premsa… Pel que fa als voluntaris, estem molt agraïts per la seua col·laboració, ja que hem cobert tots els llocs necessaris havent de tancar la quota dels mateixos.

S’han tancat les inscripcions amb rècord.

Hem aconseguit rècord d’inscrits amb un total de 1.561 corredors.  El reglament establia un límit màxim de 1.500 que hem ampliat davant l’allau d’inscripcions rebudes, però a al final hem decidit tancar les mateixes per tal de poder donar la millor atenció possible als participants. Tenim 450 inscrits més que al 2019 i més de 150 participants més respecte al rècord establert en anys anteriors.

Què fa d’aquesta prova tan atractiva?

Com corredors populars que som, el tracte que el corredor rep és molt especial, amb una bossa de corredor que pràcticament és única per la quantitat d’obsequis que es lliuren. A nosaltres ens agrada anomenar-la “el carro del corredor”. Aquest any la borsa de corredor es composa per una motxilla amb “sabater” i samarreta tècnica Luanvi que ha encantat als atletes. Després, Xàtiva és una ciutat monumental on córrer és un plaer.

Quin és el recorregut previst?

Aquest any estrenem un nou circuit, que passa a ser més urbà, si és possible. Eliminem la part de la carretera de Genovés que quedava molt desangelada i ara passem pel carrer de la Reina, de manera que el corredor se sent més acompanyat. La cursa s’iniciarà el diumenge 23 de febrer a les 10 hores des de l’Albereda Jaume I, amb un circuit al qual es donarà dues voltes per completar els 21.097 metres. Els dorsals es poden recollir a la Clínica Ascires dijous a la vesprada i divendres i dissabte en horaris de matí i vesprada.  També el diumenge 23 des de les 8.30 hores al pati de la Casa de Cultura es farà entrega de dorsals.

Quins premis s’atorgaran?

Els premis en categoria masculina i femenina són de 150, 100 i 50 euros als tres primers classificats, respectivament. Si, a més, es bat el rècord de la prova, s’atorguen 800 euros addicionals.

A més de ser un Referent esportiu és tracta d’un impuls al comerç i turisme local.

Sí, aquest any com és habitual es lliura als participants una invitació per visitar el Castell de Xàtiva. Creiem que com més corredors vénen, això repercuteix positivament en el turisme de la ciutat. Molts passen el dia a Xàtiva amb les seues famílies.

Per què anima als veïns de la ciutat i de la zona a eixir al carrer i gaudir de la prova?

Ens agradaria que la ciutat es bolcara als carrers amb la carrera, per això hem fet un esforç addicional perquè hi haja quatre punts d’animació al llarg del recorregut, de manera que tots s’animen a participar o a animar els corredors.