“Històric” encontre dels alcaldes amb un president de la Diputació “més proper i accessible que mai”

  • Rodríguez anuncia la posada en marxa d’un pla d’inversions de 72 milions d’euros per crear ocupació en els pobles

“No cal que aneu a València. Seguisc sent l’alcalde d’Ontinyent que conegueu, i ací també em podreu trobar com sempre per atendre-us”. Aquestes paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, eren rebudes amb satisfacció pels alcaldes i alcaldesses dels 34 municipis de La Vall d’Albaida, amb els que el màxim representant de la institució provincial encetava dimecres al Palau de La Vila d’Ontinyent una ronda d’encontres amb els municipis valencians per replegar les seues necessitats i inquietuds.

Els primers edils qualificaven de “històric” l’encontre amb un president de la Diputació que definien com a “més proper i accessible que mai”, una trobada a la qual Jorge Rodríguez, que anunciava la posada en marxa enguany d’un pla d’inversions de 72 milions d’euros per crear ocupació en els pobles, el contingut del qual es detallarà en setembre, i que serà “especialment sensible amb els municipis menuts”. Rodríguez acudia acompanyat per la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, qui afegia que des de la Diputació “anem a potenciar les comarques i el treball des d’aquestes per oferir serveis mancomunats”.

Captura de pantalla 2015-07-30 a las 11.30.30La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, destacava que “s’està notant un canvi radical a la Diputació, i a La Vall d’Albaida ho estem notant més encara. Alfonso Rus mai va acudir a Ontinyent a mantenir un encontre amb els alcaldes de la comarca, Jorge Rodríguez té una major sensibilitat amb els nostres municipis i els coneix de primera mà, el que va a ser importantíssim per als ajuntaments de La Vall”, destacava.

El president de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, el també alcalde de La Pobla del Duc, Vicent Gomar, destacava que “la proximitat que mostra Jorge Rodríguez ens encanta, és un plaer que haja començat ací el cicle de reunions. La seua intenció de potenciar l’autonomia local és una excel·lent notícia, així com el pla d’inversions que ha anunciat, ara el que toca és que els ajuntaments s’impliquen també i aprofiten l’oportunitat històrica que tenim amb un president com aquest”.

Als mateixos termes s’expressava l’alcalde de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, qui apuntava que “estan felicitant al president però els qui realment estem d’enhorabona som els alcaldes de La Vall amb un càrrec tan proper, un fet històric que a més va a servir per convertir la Diputació en l’autèntic ajuntament d’ajuntaments que devia ser”.

L’alcalde d’Agullent, Jesús Pla, també agraïa el gest de començar les reunions a La Vall, expressant el seu desig que en esta nova etapa “els municipis per fi vegen cobertes les seues necessitats amb independència del seu tamany o color polític”; mentre que l’alcaldessa de Benigànim, Amparo Canals, apuntava que “ara comencem un treball que ha de ser intens per potenciar àrees als municipis com el benestar social, però aquest treball va a ser més fàcil amb un interlocutor tan accessible com Jorge Rodríguez”, concloïa.

 

Transparència i participació 

Jorge Rodríguez avançava que les línies mestres del Govern de la Diputació són la transparència i participació, “amb gestió eficient per a afrontar polítiques econòmiques i socials que òbriguen noves vies de col·laboració amb els municipis, mancomuniades i Generalitat”.

Sobre l’articulació del nou Fons de Cooperació, el president Jorge Rodríguez explicava que segueix “una filosofia de treball clara: partir de criteris objectius i no d’oportunitat partidista”. 

 

Amigó assegura que el pressupost de 2016 serà més social

Per la seua banda, la vicepresidenta Maria Josep Amigó mostrava la seua total sintonia amb el president Jorge Rodríguez i començava dient que “som persones que venim de la política municipal i compartim la voluntat d’acostar la institució provincial, fer-la funcionar d’una altra manera”. “Volem -destacava- potenciar les comarques, de fet s’ha configurat una delegació de govern específica, i d’ací la idoneïtat d’aquestes reunions la pròxima cita de les quals serà Bonrepòs i Mirambell”.

Amigó asegurava que el Govern de la Diputació està a la disposició dels alcaldes “per a raonar, per a coordinar polítiques d’acció conjunta entre totes les administracions que permeten canviar les coses”.

Respecte al nou pla, ha informat que per agilitat atendrà a criteris poblacionals i ha assegurat que serà en el pressupost de 2016 quan s’atenguen les necessitats socials apressants. “Augmentarem les partides destinades a Benestar Social perquè hi ha pobles xicotets que ho necessiten i deixarem de costat projectes faraònics”.

 

Més serveis mancomunats

Els alcaldes assistents han agraïen la disposició Govern de la Diputació d’articular nous plans d’inversió que responguen a peticions locals “i no a idees de la institució provincial”. També suggeriren la necessitat de mancomunar més serveis públics locals que permeten optimitzar la despesa i l’articulació de millors comunicacions, de transport i tecnològiques.