Hui acaba el I Open Internacional d’escacs de Xàtiva

L’Hotel Murta de Xàtiva ha sigut l’escenari aquesta setmana de la primera edició de l’Open Internacional d’escacs. En ell han participat al voltant de 70 jugadors federats arribats de tots els punts del planeta com Perú, Veneçuela o Argentina.

Jorge Albuixec, organitzador de l’esdeveniment junt a Vicente Fernández, afirmava al nostre setmanari que “la gent està molt contenta i estem gaudint d’un nivell espectacular, amb mestres internacionals. Per a ser la primera edició està anant molt bé, li hem donat un toc diferent i volem seguir endavant en el futur”. Des de l’organització es va recordar que no han rebut el recolzament de cap institució ni empresa, i han agraït a Hotel Murta la cessió del saló interior on es juguen les partides, així com de les instal·lacions de la piscina per als participants.

Les partides s’han pogut seguir en directe per internet gràcies a les càmeres col·locades als dos taulers principals.

Durant el matí tindran lloc les últimes partides, a mig dia s’entregaran els trofeus, i de vesprada tindrà lloc el I Open de Ràpides, partides de cinc minuts de durada. Els aficionats poden gaudir d’aquest espectacle de manera gratuïta, ja que les partides estan obertes a tots.