Hui, processó del Corpus a Xàtiva

Anit, a les 22 hores al claustre de l’Antic Hospital, l’Escola de Danses de Xàtiva va posar en escena el pregó de la festivitat del Corpus. Es tracta d’una proposta escènica que enllaça la tradició més arrelada d’aquesta festa popular amb la modernitat i contemporaneïtat dels nous temps. L’actuació anavaen la nova línia encetada en els darrers anys per l’Escola de Danses, on el respecte a l’arrel tradicional es conjuga amb el risc per experimentar noves formes de transmetre el missatge que pretenem plasmar.

L’Escola de Danses, que ha rebut l’encàrrec del Pregó de mans de l’Associació Amics del Corpus, així com el recolzament de la regidoria de Cultura, decidia donar un nou caire a aquest acte, introduint canvis significatius respecte d’edicions anteriors, com ara la ubicació en l’interior d’un dels claustres més emblemàtics de la ciutat que facilitarà una major intimitat a la representació, així com l’hora de l’espectacle que en aquest cas es retarda fins a la nit i també la tipologia escènica, que varia respecte d’altres propostes realitzades en edicions anteriors.

Hui diumenge, des de les 18 hores a la Plaça de la Seu i Carrers de Volta, tindrà lloc la Processó del Corpus. L’acte transitarà pels Carrers de Volta de la ciutat els Gegants, els Nanos i les dansetes

Des de les 19 hores, en acabar la Missa, s’incorporaran a la processó els feligresos, els xiquets i xiquetes de Primera Comunió, els personatges bíblics, l’Arca de l’Aliança, El Raimot, els Cirialots, la Custòdia, els srs. rectors de parròquies de Xàtiva i el sr. abad de la Seu, la Cobla i Macers, la Corporació Municipal i el sr. alcalde i la Policia Local, tancant la Banda de Música de la Societat Musical La Primitiva Setabense.