Hui s’inicia la sisena edició de la Ruta Sana

La Ruta Sana es tracta d’un recorregut urbà per la ciutat de Xàtiva, que es realitza acompanyat d’un monitor durant 3 dies a la setmana, que orienta i dinamitza als participants i que al final del recorregut realitza una taula d’estiraments.

És una activitat gratuïta, molt consolidada a causa de les 2.300 persones que van participar el curs passat, amb l’objectiu de promoure la pràctica regular d’exercici físic i estimular l’adquisició d’hàbits de vida saludables.

Com a novetats, l’activitat d’enguany s’amplia en el temps ja que s’inicia aquesta vesprada als 16 hores i finalitzarà el pròxim mes de juny. A més, aquest dissabte, a les 10 hores, s’inaugurarà un nou recorregut fins al ‘Calvari Alt’.

Així mateix, com en edicions anteriors, es continua amb la campanya “Incentius a la salut”: per la participació en les rutes s’obtenen punts canjeables per mitjà d’un carnet que se segella en cada ruta.

L’eixida es realitzarà com sempre des de l’estació de Renfe amb els horaris de: dimarts de 16 a 17 hores, dijous de 20 a 21 hores i dissabtes de 10 a 11 hores.

El canvi d’horari d’hivern a estiu es realitzarà durant el mes d’Abril i s’informarà amb uns dies d’antelació.

Fins a aquest curs es realitzen unes 8 rutes de diferent recorregut: Castell, Cova dels Coloms, Hospital Lluís Alcanyís, polígons, rondes circumval·lació, Novetlè, etc. les quals es van alternant en funció dels participants i les condicions climatològiques.

Totes les rutes estan degudament senyalitzades per si els usuaris les volen realitzar pel seu compte.

Yolanda Sipan, regidora de salut, ha valorat molt satisfactòriament el desenvolupament d’aquesta activitat, així com també l’equip de govern ressalta la importància de “potenciar i implantar pràctiques esportives millorant d’aquesta manera la qualitat de vida dels ciutadans xativins”.