Igualtat obrirà un nou Punt de Trobada Familiar a Xàtiva

  • El nou servei donarà resposta a les peticions i reivindicacions de tots els municipis del partit judicial

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives engegarà un Punt de Trobada Familiar en Xàtiva, segons ha anunciat el secretari autonòmic d’Inclusió i l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, qui ha explicat que aquesta nova infraestructura dóna resposta a les peticions i reivindicació de l’àmbit territorial del partit judicial de Xàtiva.

Ibáñez s’ha reunit aquesta setmana a Xàtiva amb l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, on ha precisat que aquest nou servei que acollirà el desenvolupament de les activitats en relació amb el compliment del dret de visites entre fills, filles i els seus progenitors i familiars, fins ara inexistent en la localitat.

Aquest servei formarà part del nou model de Punts de Trobada Familiar que està dissenyant la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “basat en l’evidència, en la prevenció i intervenció, amb equips interdisciplinaris i més enfocats a la psicologia infantil”, ha precisat el secretari autonòmic.

Sobre aquest tema ha concretat que es tracta de passar d’un model que es limita a facilitar el lliurament dels xiquets i xiquetes per a les visites amb els seus familiars, a un nou que recolza l’aprenentatge de les relacions familiars i també el respecte als drets dels xiquets, xiquetes i adolescents de tenir visites gratificants amb els seus familiars i que aquests aprenguen a tenir relacions amables i respectuoses”. 

Concretament, el secretari autonòmic d’Igualtat ha indicat que suposa la “ampliació i adaptació de l’horari d’atenció a les necessitats reals del servei per a facilitar la coordinació amb altres serveis i programes, especialment, jutjats, serveis socials i Seafis, centres educatius i de salut”. 

També ha destacat, com a novetat que el Punt de Trobada, “serà una eina de prevenció i intervenció, en poder tractar casos de forma voluntària o derivada pels serveis socials municipals sense necessitat de cap resolució judicial”.

A més, ha subratllat Ibáñez, els nous PEF tenen un enfocament d’usos de temps i coresponsabilitat des de la perspectiva de gènere i convergència en els serveis d’atenció a la infància i l’adolescència, així com una nova fase final de la intervenció basada en l’acompanyament on el personal professional supervisarà les visites en l’exterior fins a garantir la millor atenció per a les xiquetes i els xiquets.

El Punt de Trobada de Xàtiva cobrirà totes les poblacions del seu partit judicial: Alcúdia de Crespins, Anna, Barxeta, Bicorb, Bolbait, Canals, Cerdà, Xella, Énguera, Estubeny, Font de la Figuera, el Genovés, Granja de la Costanera, Llanera de Ranes, la Llosa de Ranes, Llocnou d’en Fenollet, Moixent, Montesa, Navarrés, Novetlè, Quesa, Roglà i Corberà, Torrella, Vallada, Vallés i Xàtiva.