Igualtat prepara l’Agenda Violeta amb diverses exposicions i activitats a l’Alcúdia de Crespins

  • La Sala Generalitat una mostra dels alumnes del col·legi i altres dues cedides per Creu Roja i la Universitat d’Alacant

Baix el paraigua de la ‘Agenda Violeta’, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha preparat una extensa programació per la qual es desenvoluparan activitats, tallers, xarrades i exposicions al llarg de tot el mes de novembre. Així doncs, l’àrea d’Igualtat donava inici a l’agenda ahir penjant la bandera contra la violència de gènere en la façana de l’ajuntament.

En el que a les exposicions es refereix, la primera cita es produirà el 9 de novembre, dia en el qual s’inaugurarà l’exposició de la mostra fotogràfica realitzada pels alumnes de l’institut del municipi per al concurs No em toques el Whatsapp. Aquesta mostra romandrà tot el mes en el hall del consistori municipal. L’exposició No sóc el teu amo, cedida pel Museu de la Universitat d’Alacant, serà la segona que aculla el municipi entre els dies 16 i 20 de novembre en la Sala Generalitat de la Biblioteca Municipal i, finalment, entre els dies 23 i 27, el mateix emplaçament acollirà l’última de les exposicions, cedida per Creu Roja, Dones a Burkina Faso, que s’inaugurarà el mateix dia 23 després de la lectura del manifest contra la violència de gènere en la plaça de l’Ajuntament.

Quant als tallers, l’àrea d’Igualtat ha preparat dos tallers. El primer d’ells versarà sobre l’àmbit de la igualtat i s’impartirà en el CEIP La Sénia els dies 26 i 27 de novembre amb els alumnes de 5º i 6º de primària. D’altra banda, el segon dels tallers, que tractarà sobre la violència contra la dona, es realitzarà el dia 17 amb els Juniors de l’Alcúdia de Crespins; el dia 21 en l’Associació de Ames de Casa i el dia 22 en la E.P.A.

La regidora d’Igualtat, Maite Juan, ha ressaltat l’extensa activitat que es desenvoluparà durant tot el mes de novembre “ja que fins ara, mai havíem realitzat tantes activitats i tallers”. Juan també ha destacat la col·laboració que han obtingut per part de Creu Roja, la Universitat d’Alacant i els propis alumnes de l’institut per a poder realitzar les diferents exposicions fotogràfiques. Pel que fa als tallers que s’impartiran en els Juniors i en el col·legi, la regidora ha explicat que és molt important “que es realitze aquesta acció en els xiquets d’aquestes edats perquè és des d’ací on cal inculcar la no-violència”.