II Concert de marxes processionals a Xàtiva

El Gran Teatre de Xàtiva acollirà demà dissabte l’II Concert de Marxes Processionals de Setmana Santa de la ciutat a dos quarts de vuit de la vesprada a càrrec de les Societats Musicals La Nova i La Primitiva Setabense. El preu de l’entrada serà de cinc euros i els beneficis es destinaran a causes solidàries a través de la donació de l’import arreplegat als col·lectius de Xàtiva que participen en el Consell Local d’Emergència Social: Gent de la Consolació, Càrites, Creu Roja i Església Evangèlica. Així mateix es podrà col·laborar mitjançant la compra d’entrades de la fila zero.

CartellLes entrades poden adquirir-se en la Casa de Cultura i Casa de la Joventut, en les diferents Confraries i en Persianes Estavella i el dia del concert en la taquilla del Gran Teatre.

Quant al programa del concert, en el qual participaran més de 200 músics, La Nova i La Primitiva Setabense interpretaran cinc obres en solitari i per a finalitzar el concert es podrà escoltar a les dues bandes juntes dirigides pel director del conservatori municipal Luis Milà, Francisco Moral.

El president de la Germandat de Confraries, Lorenzo Segarra, ha recordat que “des que entrem en la presidència el nostre objectiu ha sigut no solament fer processons sinó arreplegar diners per a ajudar a pal·liar la crisi”. Segarra també ha explicat que “tot han sigut facilitats per a organitzar aquest esdeveniment” i ha anunciat que “la idea és gravar un CD  del concert que previsiblement estarà per a Setmana Santa”. El preu del disc serà de cinc euros però els assistents al concert podran obtenir-ho per tres euros presentant la seua entrada.

Demà en les nostres pàgines centrals i en la nostra web, ampli reportatge d’aquest esdeveniment en el qual donem veu a tots els protagonistes.

 

La Societat Músical “La Primitiva Setabense” (La Vella), dirigida per D. Teo Aparicio Barberá, interpretarà:

-Santa Maria del Ripoll de Joan Lamote de Grignón que va ser fundador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i de l’Orquestra Municipal de València en 1943.

-Copus Christi de Salvador Giner que es va formar en la Catedral de València amb Pascual Pérez Gascón.

-Marxa fúnebre nº 3 de Attilio Bruschetti (Eminent filòsof i compositor italià que va residir en la nostra Ciutat a principis del segle XX)

-Súplica d’Angel Taverner, enguerí d’adopció i originari de Benigembla.

-Amarguras de Manuel i José Font de Anta, composició que amb el temps s’ha convertit en el “himne oficial” de la Setmana Santa de Sevilla.

 

La Societat Musical “La Nova” dirigida per D. David Penades Fasanar, interpretarà:

-A la memoria de mi padre de Manuel Font Fernández Herranz, escrita en 1899, per aquest compositor malagueny que enguany celebrem el 150 aniversari del seu naixement.

-El Nazareno de Rafael Sanz Mayor, obra composta en el 2008, per aquest compositor xativí, soci de “La Nova”.

-Osanna in Excelsis d’Oscar Valero de Novelda

-Getsemaní de Ricardo DDorado Janeiro. Mort fa 25 anys.

-La Matina d’Abel Moreno Gómez obra mestra d’aquest gran compositor de marxes processionals i que enguany celebrem el 25 aniversari de la seua composició.

 

Per a acabar conjuntament les bandes de les dues societats, dirigides per D. Francisco Moral Ferri, Director del Conservatori Luis Millan de la nostra Ciutat, interpretaren les dues marxes, per a molts mes emblemàtiques de la nostra Setmana Santa:

-Mektub marxa fúnebre composta pel músic guipuscoà Mariano San Miguel Urcelay (1879-1935).

-Mater Mea de Ricardo Dorado Janeiro(Coruña, 1907-Madrid, 1988).