Ja es coneix el programa de la Fira d’Agost

  • Els quasi 80 actes programats començaran el 25 de juliol amb la presentació oficial de la Reina i les dames als Jardins del Palasiet

Ja es coneixen les actuacions musicals que comptarà aquest any la Fira de Xàtiva. Sergio Dalma i Hombres G encapçalen un cartell que completarà Dani Martin, aquest últim encara sense confirmar oficialment però sí que ha pogut conèixer L’Informador. Les actuacions seran en el Camp Murta, sent el grup espanyol dels 80, Hombres G, la nit del 19 d’agost a les 23 hores, mentre que Sergio Dalma actuarà en l’acte de Clausura. Per la seua part, Dani Martin acompanyarà als guanyadors del Sona la Dipu el 18 d’agost. A ells cal sumar la participació d’un musical de tribut a Mecano “La fuerza del destino” el dia de la inauguració. Cal recordar que, tant aquestes actuacions com les programades al Mercat, Jardí de la Pau i Plaça de la Seu, seran gratuïtes. Alfonso Rus va confirmar que per al concert final del Sona la Dipu es repartiran invitacions a partir del 28 de juliol en la Casa de la Joventut, tenint preferència en l’aforament aquells que acudisquen amb l’entrada. Respecte a aquests concerts, l’alcalde va destacar la dificultat de contractar “en agost i amb la condició d’entrada del públic gratuïta” a artistes de primer nivell del panorama musical espanyol, però “un any més hem aconseguit un cartell musical i un programa de Fira de luxe”.

I és que Alfonso Rus, i Ramón Vila, regidor de Fira i Festes, van presentar en el matí d’ahir el programa d’actes de la Fira 2014. En presencia de la Reina Clara Morales, dames i acompanyants, Rus va destacar els 77 actes en els que compta la programació d’aquest any, començant el proper 27 de juliol en la tradicional presentació oficial de la Reina als Jardins del Palasiet. “És molt complicat organitzar una Fira d’aquest tipus, porta molt de treball i esperem que els agrade a tots, que els xativins participen i que ens respecte el temps”.

La programació de Fira compta amb els seus tradicionals actes, als que cal sumar diverses novetats entre les que destaca una concentració de motos Vespa, un concurs de menjar hamburgueses, un certamen de fotografia, un encontre de bolilleres i la prova del Campionat Espanyol de ciclisme femení.

Des de l’Ajuntament van destacar “la participació de 15 col·lectius locals, entre els que ressalten les falles, associacions i clubs que any rere any donen un impuls a la festa”.

Per la seua part, es va anunciar que dilluns es tancarà el cartell taurí, mentre que Rus va afirmar que “la plaça de bous està en norma i en regla” per albergar-los.

En les properes setmanes, L’informador oferirà complida informació dels actes i de les novetats referents a la Fira d’Agost d’aquest any.