Ja es coneixen els 65 becaris que realitzaran les pràctiques a l’Ajuntament

  • Rus va rebre als estudiants que continuaran la seua formació al juliol i agost gràcies a la ‘Dipu et Beca’

L’alcalde de Xàtiva i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va rebre aquest dilluns als 65 becaris que exerciran al juliol i agost les seues pràctiques formatives l’Ajuntament de Xàtiva, dins del programa “La Dipu et beca” que des de fa cinc anys posa en marxa aquest ens provincial.

Rus va remarcar el “gran èxit” d’aquesta iniciativa. “Al principi van haver municipis que tenien dubtes i ara, tots els pobles de la província sol·liciten aquestes pràctiques a la Diputació de València. Són ja cinc anys on s’ha afermat com un programa molt important, són beques necessàries i han de ser aprofitades per totes les localitats”. Aquest programa respon a una inversió de 3,5 milions per part de Diputació i 750.000 per part dels ajuntaments.

Tal i com ens va avançar Mª José Pla, regidora d’Educació, fa unes setmanes, Xàtiva va sol·licitar a Diputació augmentar el seu numero de becaris degut a l’elevada demanda, ja que inicialment eren 45. Finalment es van ampliar les places en 20 més, facilitant la participació de més estudiants xativins.

Els participants en el programa rebran 500 euros mensuals, 400 els aporta la Diputació i els altres 100 restants l’Ajuntament, amb un horari de cinc hores diàries, depenent de cada departament. Pla va felicitar als estudiants “per haver sigut els millors” i va destacar que amb aquestes pràctiques, “podran conèixer com funciona l’administració local i posaran en pràctica tot allò que han estudiat, preparant-se per al seu futur laboral”.

Així mateix, el president provincial va avançar la posada en marxa d’un programa de beques formatives a nivell europeu, on amb un sou de 1.500 euros sumant 500 euros de despeses de desplaçament, 45 estudiants podran realitzar pràctiques en empreses i institucions estrangeres durant sis mesos.