Ja es pot gaudir de la nova zona verda de 3.000 m² adjacent al Pont Nou d’Ontinyent

  • L’alcalde Jorge Rodríguez destaca l’impacte del projecte “Riu Viu”, que pretén transformar l’entorn del riu Clariano de frontera a punt d’encontre

Veïns i visitants poden gaudir ja de la nova zona verda de 3.000 m² adjacent al Pont Nou. Es tracta d’una de les actuacions incloses al projecte “Riu Viu”, plantejat per l’alcalde, Jorge Rodríguez, per tal de transformar l’entorn del riu Clariano de frontera a punt d’encontre.

Jorge Rodríguez, que visitava dijous la zona acompanyat pel regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, destacava que “amb Riu Viu volem aconseguir que allò que ha pogut separar físicament el poble es convertisca en un punt d’unió, de trobada, on s’afavorisca l’oci saludable i on a més puguem recuperar el patrimoni que envolta el Clariano. És un projecte transformador que a més dona compliment a una de les demandes votades per la ciutadania al procés Ontinyent Participa, i que en aquest cas concret ha suposat una inversió de 160.000 euros que ha permès convertir aquest tram del llit del riu en un parc amb poc de formigó i molta natura”, assenyalava.

La nova zona verda està ubicada entre el Molí Descals i el Pont Nou i adjacent al nou pàrquing de Sant Francesc, amb accés des del final del carrer Músic Úbeda, que inclou 711 m² de recorreguts per a vianants i superfícies pavimentades; 670 m² d’explanades per a vianants no pavimentades; 1.479 m² de talussos i zones enjardinades, 112 m² d’escales i escalinates, i 50 m² d’altres elements, per a un total de 3.022 m². Es compta amb una plaça que serveix de connexió amb la ciutat i per a rebre als vianants des de la Plaça de la Concepció, permetent la contemplació del riu fins el propi llit sense accedir necessàriament a la zona d’esbarjo.

L’equipament i mobiliari inclou bancs, taules de berena i una zona de sorra infantil junt a un espai de jocs, així com enllumenat i una font.

La zona d’actuació i el seu entorn concentren una important quantitat de bens amb valor patrimonial de reminiscència industrial, com el Pont Nou, l’antiga fàbrica de Revert, el Molí Descals, l’escorxador o la xumenera industrial de l’antiga fàbrica de Paduana.