Javi Benítez: “No descarte tornar a competir en un futur”

Fa uns dies visitàvem a un bon amic del nostre periòdic com és Javi Benítez per acompanyar-lo en un dia molt especial per a ell com va ser l’obertura de Mr. Biker, el seu nou local esportiu a Xàtiva. Aquesta setmana hem volgut tornar a parlar amb ell per fer un poc de retrospectiva en la seua carrera esportiva i conèixer quin futur es planteja.

En quin moment et quedaries dins de l’exitosa carrera esportiva com a ciclista?

Jo pense que em quedaria amb la participació a la Volta Espanya en 2009 perquè una de les etapes era eixida i meta ací en Xàtiva i altra perquè tot el que mou un esdeveniment d’aquestes característiques és per a viure-ho en primera persona. Tot el que veiem en televisió dels ports replets de gent animant és real i des de dins encara és millor. També em quedaria amb la meua primera victòria com a professional, que va ser molt important per a mi.

IMG_0168Hi ha que posar en valor l’esforç que suposa un esport com el ciclisme, que qui mai l’ha practicat no s’ho imagina.

Sí, la veritat és que estar tres setmanes contínuament a un nivell alt és molt complicat. És un esport molt dur i sacrificat però nosaltres estem abocats a entrenaments que despès ens permeten fer aquestes proves. Corredors hi han molts, però quan un és professional és perquè ho fa molt bé o té unes qualitats innates que el fan estar preparat per a açò.

Què suposa a nivell personal ser un referent del ciclisme a la zona?

És molt gratificant perquè tenir a un corredor professional d’ací pense que és important per a la gent relacionada amb aquest món. Ací han hagut altres corredors com Salvador Sanchis, Miguel Soro, Jordi Belenguer… jo he sigut l’últim i per mi és molt important.

Ara la gent et té a la seua disposició en Mr. Biker.

Tots els anys que duc corrent en bicicleta he aprés moltes coses noves. He viatjat molt i la idea de Mr. Biker és desconeguda a Espanya. Jo volia que el ciclista tinguera el seu espai per a poder fer les seues tertúlies, poder esmorzar o prendre alguna cosa, i a més tenir al seu abast tot el que necessita un esportista. Com a professional pense que puc aconsellar millor a la gent i ací poden trobar el que necessiten.

A nivell professional, et veurem en un futur dalt d’una bici?

He estat fent algunes coses i he tingut ofertes de dos equips professionals, un d’Àustria i altre de Bèlgica. Econòmicament no compensa. Jo correria gratis perquè ho duc en la sang, però tots tenim coses que pagar i no pot ser. Ara hi ha que estar bolcat en els inicis d’aquest negoci, però jo seguiré entrenant i competint i no descarte res en un futur. Aquesta setmana m’ha cridat un representant interessant-se per el meu estat i crec que tindré noves oportunitats en un temps.