Javier García Paños: “Tenim moltes il·lusions dipositades en aquest exercici faller”

Malgrat estar a l’estiu, les Falla no paren la seua activitat. Aquests dies es va obrir el procés d’elecció de les Falleres Majors de la ciutat, amb l’inici del termini de presentació de les candidates al càrrec. D’altra banda, en les pròximes setmanes se celebra el Mig Any, un acte que enguany comptarà com a novetat amb la participació de la Falla La Moteta del Genovés. Javier García Paños, president de la Junta Local, ens ha donat tots els detalls.

Amb l’arribada de l’estiu comença ja a preparar-se el nou curs faller. Com es presenta?

Espere que molt bé perquè tal com està tot actualment, tenim moltes il·lusions dipositades en aquest exercici. El meu desig seria quedar-nos tal com estem, que el col·lectiu faller estiga sempre funcionant i intentar que aquesta festa continue viva.

Fa uns dies es va obrir el període perquè es presenten les noves Falleres Majors.

Sí, totes aquelles falleres que vulguen presentar-se tenen ara la seua oportunitat sempre que complisquen diversos requisits. Jo animaria a totes les falleres de la ciutat a que s’apunten perquè és una experiència i un any inoblidable per a tota la gent que li agrada i que viu tan intensament aquesta festa.

Quan coneixerem a les Falleres Majors per a 2014?

El termini acaba el dia 15 d’aquests mes i després d’uns dies on el jurat convocarà a les candidates per a avaluar-les, coneixerem el 2 d’agost a les nostres màximes representants per a l’any que ve. Com és habitual, Alfonso Rus farà la trucada telefònica a les elegides i a la nit, en els jardins del Palasiet, les presentarem als mitjans.

Teniu ja constància d’algunes de les candidates que s’hagen presentat?

Sempre hi han rumors, però el percentatge d’encert és molt baix fins que no coneixem realment a les candidates. Jo pense que enguany estarem com en els anteriors, al voltant de les tres o quatre majors, i dos o tres infantils.

L’arribada de l’estiu implica també l’arribada del Mig Any.

Molta gent pensa que amb l’estiu es per a l’exercici faller. Jo estic molt en desacord ja que sempre hi ha activitat en el món de les falles. Per açò, estem ja preparant les jornades del Mig any, que enguany seran el 22 de setembre l’infantil i el 29 de setembre el major. Consistiran en dos dies de festa com sempre s’han fet i tindrem la novetat de la participació de la Falla La Moteta del Genovés. D’altra banda, a l’agost tenim el tradicional esmorzar amb les diferents falleres majors de les comissions, juntament amb les dues màximes representants de Xàtiva i la junta local.