Jordi Sebastià, el més votat a les primàries de Compromís Xàtiva

  • A Xàtiva ha destacat l’ambient festiu de la jornada de divendres passat i la participació del 80,5% del cens

S’han celebrat les primàries de Compromís davant les Eleccions Europees. A Xàtiva ha destacat l’ambient festiu de la jornada de divendres passat i la participació del 80,5% del cens, cens format per 174 persones corresponents a Xàtiva, la Llosa, Genovés, Rotglà i Corberà i Barxeta. Van votar 140 persones de les quals 73 ho van fer en línia i 67 de forma presencial. L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià va ser el candidat més votat, amb 118 vots, igual que a la resta de la Comunitat, la regidora de Paiporta, Isabel Martín va rebre 11 vots, el periodista Julián Álvaro, 5 vots, l’advocat Enrique Bataller 3 vots i el sociòleg Pedro Sánchez, 3 vots.

Respecte a les persones que es presentaven per ocupar la resta de la llista, les més votades a Xàtiva van ser, per ordre, Joana Pascual, Mònica Álvaro, la xativí Reis Gallego i Vicent Xavier Vila. Cal destacar que la xativina Reis Gallego ha ocupat el lloc 6è al total de la Comunitat Valenciana.

La portaveu de Compromís Xàtiva, Cristina Suñer, ha felicitat totes les candidates i candidats escollits i els que s’han presentat per “l’experiència radicalment democràtica de fer unes primàries obertes a tota la ciutadania, en què s’ha pogut triar tant el candidat com la resta de la llista, i que ha mobilitzat moltes ciutadanes i ciutadans tot i ser unes eleccions com les europees, que solen tenir menor participació”.

Des de COMPROMÍS també han destacat la gran avantatge que ha suposat la votació electrònica, que ha superat a la Comunitat a la presencial, permetent la votació de persones que o bé tenien algun impediment per apropar-se a la taula o bé resideixen a l’estranger, com el cas d’un simpatitzant amb domicili a Alemanya. Així mateix, la facilitat i la comoditat de la plataforma de vot electrònic ha induït a molts votants a fer-ho directament per Internet, encara que això no els va impedir acostar-se a la seu per participar en la festa democràtica.