Jornada universitària sobre el patrimoni i la cultura a Xàtiva

  • Oreto Segura: “hi ha valors com l’art, el patrimoni i la cultura que mai estaran en crisi”

La responsable de l’Àrea d’Educació de la Diputació de València, Oreto Segura, va ser l’encarregada d’inaugurar dimecres a Xàtiva la primera Jornada d’Educació i Formació al voltant del patrimoni cultural de l’interior. Aquesta primera sessió, la segona dins del programa “Universitat i Territori”, es va presentar a la Casa de la Cultura i va comptar també amb l’assistència del vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla, i el regidor de Fira i Festes de l’Ajuntament de Xàtiva, Ramón Vila.

Assistents a la jornadaSegura va esmentar que “tot i el moment econòmic actual, hi ha valors com l’art, el patrimoni i la cultura que mai estaran en crisi, sinó que es configuren com a exponents d’avantguarda i camins de futur”. “Aquestes sessions són un clar exemple de responsabilitat i atenció al nostre patrimoni i la garantia depèn del treball conjunt de les administracions, els educadors i de tots els ciutadans”, ha conclòs la diputada. Per la seua banda, Jorge Hermosilla, va informar que, “després de la anterior sessió realitzada a Gandia amb la temàtica de Riscos Psicològics i Socials, aquests seminaris gratuïts tenen l’objectiu de presentar-se en totes les capitals de les comarques valencianes, sent la comarca dels Serrans el següent lloc en realitzar-se”. Educació i Formació entorn del patrimoni cultural de l’interior pretén donar a conèixer els senyals d’identitat i la manera de ser d’un poble, al temps en què es demostra la important font de recursos econòmics que atorga el patrimoni valencià.

Amb una durada aproximada de quatre hores, Rafael Gil Salinas, Ramón López, José Pérez Ballester, Ester Alba i Mercedes Gómez-Ferrer, pertanyents als departaments d’Història, Història de l’Art, Història de l’Educació i Prehistòria i Arqueologia de la UV, van ser els encarregats de dur a terme una conferència i una taula rodona sobre el patrimoni arqueològic valencià i xativí.