José Alemany: “Anem a aconseguir traure l’Olímpic endavant”

L’Olímpic de Xàtiva afronta la seua setmana més decisiva, ja que cal alliberar el deute del club abans del final del mes de juliol. Amb aquestes circumstàncies als despatxos i amb l’inici de la pretemporada a la gespa, aquesta setmana hem parlat amb una de les veus més autoritzades del club en aquesta nova etapa que s’iniciava fa unes setmanes amb l’arribada del grup inversor indi Sudeva. Ell és José Alemany, actual coordinador de l’Olímpic de Xàtiva.

Quin és el moment actual de l’Olímpic de Xàtiva?

Venim d’una assemblea on es va determinar que el grup indi Sudeva es fera càrrec del club. A partir d’ací van contactar en mi per a veure si jo podia coordinar el traspàs de poders amb els anteriors gestors i col·laborar amb el club. En aquest moment vam veure quina era la realitat del club, una situació molt diferent a la que vam pensar que estava en un principi. La realitat del club és que han aparegut molts deutes que no estaven controlats i als jugadors se’ls deuen molts diners de l’any passat… Ens vam trobar en que no podíem inscriure el club per a la propera campanya perquè hi ha uns deutes amb la Federació, no podíem inscriure els jugadors perquè per què hi ha denuncies en l’AFE… Tenim de termini fins el 30 de juliol per a alliberar d’eixe deute al club i sinó tindrem problemes.

Com s’arribarà a eixa solució?

Portant diners. El grup indi ja ha invertit un total de 345.000 euros (el que ficaren per al capital social de la societat, el que ficaren per a pagar una part de les dos nomines del club de l’època anterior i el que han pagat a la Federació). Sense anar més lluny aquesta última setmana han aportat 6.000 euros més per a pagar un deute amb la Federació amb els arbitratges i sancions. És una barbaritat, però encara ens fan falta més.

Veu possible reunir els diners?

Va haver un moment que estava prou desanimant, la veritat, perquè no esperava trobar el que hem vaig trobar. Vaig assumir el compromís d’ajudar l’Olímpic perquè és el club històric de Xàtiva, és el club de tots, i me sent obligat sentimentalment a ajudar-lo. Vaig entrar en il·lusió, fent coses bones, venia gent amb diners i li podíem pegar la volta… Va haver un moment que estava prou desanimat perquè fan falta molts diners, però són ells els que m’estan mantenint la il·lusió ja que diuen que anem a aconseguir traure l’Olímpic endavant.

Quan se solucione aquest deute, seguiran quedant altres factures per pagar, per exemple, a proveïdors.

Eixos deutes ja són diferents perquè són proveïdors del club als quals anem a seguir comprant i ja pots negociar amb ells el que siga més a llarg termini. Sudeva té la intenció de pagar a tots i cal llançar un missatge de tranquil·litat per a tots amb els que el club té una deute. Ara mateix hi ha una prioritat que és liberalitzar el club per a poder competir.

Podem dir que l’Olímpic està ara en millors mans?

Jo vaig estar fins fa tres anys a l’Olímpic i els últims tres anys es resumeix en un descens, en no aconseguir ascendir realitzant una despesa desmesurada, superior a la que es podia assumir, i aquest últim any estem arreplegant un desastre econòmic.

A la gespa és millor la situació. Després de la primera setmana de la nova temporada, ja hi ha 14 jugadors confirmats, el cos tècnica també està complet…

Però està tot condicionat. Hi havien acords amb jugadors amb més entitat perquè el projecte en principi era molt ambiciós. Jo crec que encara no deixa de ser ambiciós però han hagut prioritats econòmiques que no esperàvem. Per tant, anem a ficar els cavalls davant del carro: primer pagar i desprès acabar de completar la plantilla. Tenim compromisos amb jugadors molt cridaners, de superior categoria, per a que vinguen però ens falta un poc de tranquil·litat i intentar arrancar. Hem aconseguit fer una base, amb gent jove, i ara anem a veure si acabem de completa la plantilla una vegada eixim de l’embolic econòmic.

S’ha obert el període de abonaments on també hi ha canvis.

Les mesures que se van fer en els últims anys dels passes vip, la tribuna central… L’únic que va fer va ser llevar socis. No tenia sentit. No podem permetre que un club amb la història de l’Olímpic tinga 322 socis, quan les ciutats del nostre voltant tenen 500 o 600 socis de mitjana. He pres la decisió personal de tornar a la grada de tota la vida, on la gent pot seure amb els amics, fent grups a les zones de sempre, i amb els canvis dels últims anys no podien fer-ho perquè uns tenien més accés econòmic que altres i tenien accés a altres grades. Pense que açò és el millor per a un club com el nostre.

Quin és l’objectiu a mitjà termini?

Si podem resoldre tots els aspectes econòmics abans de final de mes, el nostre projecte és el de tornar a Segona B quan abans. Volem optar a la promoció i, de moment, aquest objectiu no l’hem canviat.