La 3a Fira Outlet de l’Alcúdia busca potenciar el comerç local

La propera setmana, el poble de l’Alcúdia de Crespins celebrarà la seua tercera edició de la Fira Outlet, que s’emmarca dins de les festes de Sant Onofre. Una manera de donar suport i impulsar el comerç local i d’oferir una activitat d’oci diferent al municipi.

Aquesta jornada, que té el suport del Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, se celebrarà el 8 de juny entre les 10 i les 21 hores. Entre les novetats d’enguany, la més significativa és el canvi d’ubicació, ja que en aquesta ocasió s’ha triat l’Avinguda Corts Valencianes, més coneguda com la Sénia.

Hem parlat amb Isabel Pedrón, regidora de comerç i amb Eva Estellés, de l’Agencia de Desenvolupament Local, que ens han donat tots els detalls.

 

 

Isabel Pedrón, regidora de comerç de l’Alcúdia de Crespins

“La nostra intenció és fomentar la venta i que es moga un poc aquest sector”

Un any més arriba la Fira Outlet. Què ens pot dir d’aquesta edició? CartellFiraOutlet

Portem tres anys preparant-la juntament amb la regidoria de festes, amb Carlos Borredá al capdavant, així com la col·laboració de València Terra i mar, sense els quals açò seria molt difícil donades les circumstàncies actuals.

Quin és l’objectiu d’aquest tipus d’iniciatives? 

Açò ho fem per a recolzar el comerç local i comarcal. La nostra intenció és fomentar la venta i que es moga un poc aquest sector. Vull agrair a tots els comerciants que han decidit passar les festes amb nosaltres i animar a aquells que encara no ho tenen clar, perquè de segur que no es penedeixen.

A més de per als comerços, també té un atractiu per als veïns. 

És una activitat molt interessant, perquè estem en festes i a la gent li ve de gust eixir. Açò és una excusa per a anar a fer una volta, fer-te un cafè, i comprar-te alguna cosa. A més d’aquesta fira, hi haurà una fira medieval i comerços ambulants en diferents zones del municipi.

Com a principal novetat, enguany s’ha canviat la ubicació. A què es deu? 

Creiem que van a estar molt millor, tenen un espai amb molta ombra a més de la zona de bars al costat, per la qual cosa estaran molt més còmodes. L’any passat van passar un dia molt calorós, i parlant amb la regidoria de festes vam decidir que era un canvi molt apropiat.

Cal ressaltar el suport que des de la seu regidoria es fa al comerç de l’Alcúdia. 

Sí, a més d’aquestes fires, en Nadal vam fer diverses accions. La situació és molt crítica i des de l’Ajuntament fem el que està en les nostres mans per a ajudar-los. Mentre vulguen estar en aquesta fira, seguirem fent-la.

 

 

Eva Estellés, Agència de Desenvolupament Local de l’Alcúdia de Crespins

“Jo animaria a participar perquè no té cap cost i té un gran benefici publicitari i de venta”

En què consistirà aquesta jornada dedicada al comerç local?

ADLÉs una jornada enfocada al nostre comerç perquè pot vendre els seus productes de temporada i tot el que els haja quedat en l’estoc. Tot açò amb uns preus molt assequibles, beneficiant al client i també al comerciant.

Com en anys anteriors, s’aprofita l’empenta de les festes locals.

Ho fem conjuntament amb les festes de Sant Onofre perquè així hi haja més ambient i els comerços que participen tinguen l’oportunitat de donar-se a conèixer, no solament als propis veïns, sinó a tots els visitants que durant aquests dies vénen a l’Alcúdia. A més, comptem amb una participació nombrosa de comerços de la comarca, cosa que ens fa veure la importància de l’esdeveniment.

Se celebra ja per tercer any, pel que podem dir que ha tingut una bona acceptació en el municipi.

El primer any va ser el millor, supose que per la novetat. En la primera edició ens va anar molt bé i aquest tercer any està costant un poc més, però intentarem que, com en les fires anteriors, isca tot molt bé.

Què han de fer els comerços que estiguen pensant encara en participar?

Aquesta setmana estem oberts a que tots aquells que ho desitgen i encara no ho hagen fet es puguen apuntar. Jo els animaria perquè és totalment gratuït per a ells, no té cap cost, i té un gran benefici publicitari perquè es mostren a gent que igual no saben el que ofereixen realment, a més de per descomptat tot el que puguen vendre.

Durant aquests anys heu realitzat diverses iniciatives per a incentivar al comerç.

Intentem pensar en tot el que podem i ajudar en tot el que estiga en la nostra mà amb aquest tipus d’esdeveniments. Han de veure que estem ací amb ells, ajudant-los en aquesta situació tan complicada.