La Banda Municipal de València actuarà a l’Alcúdia de Crespins

El municipi de l’Alcúdia de Crespins en la comarca de la Costera, comptarà amb l’actuació de la Banda Municipal de València en les seues pròximes Festes Majors. Des de fa tres anys s’ha intentat programar aquest concert que no ha sigut possible fins ara per l’agenda de la formació.

El concert se celebrarà el pròxim 8 de setembre en la Plaça de la Constitució de la localitat, a les 23 hores i de forma gratuïta, dins de la programació festiva. Seran uns 80 els músics que actuen en un concert que serà únic en tota la comarca de la Costera.

En 1901 el Regidor de l’Ajuntament de València, periodista i crític d’art, Vicente Ávalos Ruiz, va proposar a la màxima autoritat musical de l’època, Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal sota la direcció de Santiago Lope, qui va dirigir el seu primer concert el dia 8 de desembre de 1903 en la Plaça de Bous, interpretant, entre altres obres, per primera vegada “L’Entrà de la Murta” composta pel mestre Giner per al primer concert de la Banda Municipal.

Al capdavant del mestre Lope, aconsegueix l’agrupació valenciana innombrables èxits. Entre ells tres primers premis en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrat en 1905.

Amb el transcurs del temps la Banda Municipal ha tingut al capdavant diversos directors titulars: els mestres Vega, Ayllón, Seguí, Palanca, Ferríz, Garcés, Ribelles, Pablo Sánchez Torrella i actualment Fernando Bonete Piqueras, conservant sempre aquesta Agrupació Musical, el seu alt nivell artístic.

La Banda Municipal celebra anualment nombroses actuacions, destacant els concerts celebrats per cicles en el Palau de la Música, els celebrats en el mes de juny en els jardins del Palau, així com en els barris perifèrics, pobles de la Comunitat Valenciana i diverses ciutats europees, participant en els actes protocol·laris de l’Excm. Ajuntament en Corporació. Entre les seues eixides internacionals destaca la seua gira per Japó on va participar amb gran èxit en el “2005 Japan Band Clinic”. Està en possessió de la Corbata de l’Ordre Civil d’Alfonso X El Sabio, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts i la Medalla d’or de la Ciutat de València.