La borrasca “Gloria” deixarà neu, pluja i vent a partir de diumenge

El Centre d’Emergències de la Generalitat i l’Agència Estatal de Meteorologia adverteixen que a partir d’aquest diumenge arribarà a la Comunitat Valenciana un “fort temporal” d’hivern que serà “molt advers” i deixarà neu per damunt de 400 metres, pluja persistent, vent i ones de fins els vuit metres. El diumenge s’espera que siga el dia més complicat i la previsió és de nevades en tot l’interior de la Comunitat Valenciana. Les zones on es podrà trobar neu en major o menor mesura és en les localitats situades en una cota superior als 500-700 metres de l’interior de les comarques comarques de la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida, entre altres zones d’interior.

Segons les fonts, el temporal es reforçarà per la gènesi d’una borrasca mediterrània que, al migdia del diumenge, està previst que se situe sobre Eivissa i a última hora enfront de la costa d’Alacant.

Des de Aemet s’indica que la característica més notable dels temporals d’hivern sol ser la persistència, amb el que les precipitacions seran abundants sumant els acumulats de diumenge, dilluns i dimarts, i la tendència és que vaja millorant a partir del dimecres.