La cara més solidària de l’Olímpic

L’Olímpic de Xàtiva es va proclamar aquest cap de setmana campió d’hivern i millor equip de tota la 2a Divisió B, però lluny dels terrenys de joc va demostrar també la grandesa de l’equip i la seua afició. El conjunt xativí va voler aprofitar el bon moment esportiu que està vivint per fer partícep als seus aficionats d’una iniciativa solidària que va ser tot un èxit.

img_3962-web

Per això, tots els xiquets menors de 14 anys que portaren un joguet a la porta de la Murta tenien de regal una entrada a l’Olímpic – Hospitalet, el partit de la jornada en aquesta categoria. A més, la Creu Roja de Xàtiva, també van recollir tot tipus d’aliments per a repartir a les diferents associacions locals que més ho necessiten.

Aprofitant l’ocasió, vam parlar amb Concha, Pilar i Juan Carlos, membres de Creu Roja de Xàtiva, a més de José Enrique Sanchis, directiu de l’Olímpic que ens valoraren aquesta acció solidària.

 

Creu Roja de Xàtiva.

“Aquest tipus d’iniciatives ens permeten ajudar a les famílies angoixades per la situació actual”

– Com d’importants són aquest tipus de iniciatives per a vosaltres?
Són essencials. En Creu Roja cada vegada estem tenint més peticions d’ajuda a les famílies que es troben molt angoixades per la situació econòmica actual. Aquest tipus d’iniciatives ens permeten ajudar-los i pal·liar un poc aquesta necessitat que per desgràcia cada vegada pateix més gent.

img_3965-web

– Quina valoració fan des de la Creu Roja aquesta acció que ha dut a terme l’Olímpic?
Volem agrair a l’Olímpic que haja pensat en la recollida de joguets i de menjar perquè ara estan molt bé esportivament i això fa que vinga molta més afició al camp i se’ns ajude encara més.

– Com està responent l’afició xativina?
Fins ara està anant molt bé la recollida i això que encara queda un poc perquè comence el partit. Volem agrair l’empenta que ens vau donar des de L’Informador la setmana passada, ja que ha ajudat a difondre la iniciativa. Fins ara han passat molts xiquets portant joguets. És molt bonic vore gent tan menuda ajudant als altres. Açò és molt important perquè aquest xiquet ja coneix els valors de la solidaritat.

 

José Enrique Sanchis, directiu de l’Olímpic.

“L’afició de l’Olímpic ha demostrant del que és capaç”

-Dia de festa i de bon futbol, sens dubte la jornada perfecta per ser solidari.
Està sent un dia perfecte, ens ha eixit un dia primaveral, anem a presenciar un grandíssim partit i estem en el dia de Reis. Un dia tan assenyalat que ens obliga més encara a ser solidaris amb la gent que menys té.

img_3947-web

-I més en aquesta època nadalenca.
Si ahir els Reis ens portaven regals a nosaltres, hui som nosaltres els que hem de tenir aquest gest amb la gent que més ho necessita, sobretot en una època molt complicada com la que estem vivint.

– S’esperava aquesta resposta de l’afició?
La gent de l’esport sol ser solidària i generosa i aquesta vesprada l’afició de l’Olímpic està demostrant del que és capaç. Hem d’estar molt contents perquè amb aquest tipus de campanyes estem fent un bé per a la societat.

 

Un èxit de participació que va permetre ajudar els més necessitats i va demostrar que l’Olímpic està en una divisió superior en solidaritat.