La ‘Caravana per la Pau’ es posa de nou en marxa per ajudar al poble sahrauí

De nou, el col·lectiu d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva inicia la Campanya d’Ajuda Humanitària per als refugiats sahrauís en la qual es recullen aliments bàsics com són l’arròs, el sucre i l’oli. Es desenvoluparà durant els mesos de desembre de 2013 i gener de 2014. Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià junt amb la col·laboració de la Mitja Lluna Roja Sahrauí i la participació d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a nivell local i comarcal. L’any passat gràcies al recolzament dels diversos centres educatius de Xàtiva, Genovés, La Granja de la Costera, Novetlè, Torrella i Rotglà i Corberà, enviàrem al voltant de 1.860 kg d’ajuda humanitària amb els quals afavorírem a millorar les dures condicions de vida i d’alimentació de la població sahrauí refugiada als Campaments de Tinduf.

Cartell Caravana 2013_2014Al voltant de 200.000 persones viuen en condicions extremes als Campaments de Refugiats Sahrauís, a causa de la invasió del seu territori per l’exèrcit marroquí fa més de 37 anys. L’ajuda mensual que reben per cobrir les seues necessitats alimentàries i d’aigua potable no cobreix el mes sencer. Els més menuts i la gent gran són els més vulnerables i perjudicats per aquesta situació. Més del 50% dels xiquets i xiquetes menors de 5 anys pateix anèmia i el 30% desnutrició crònica. Les ajudes de les donacions internacionals s’han reduït a més de la meitat i hem de suplir aquesta mancança amb les nostres aportacions solidàries. En els Campaments de refugiats les necessitats més bàsiques per a la vida diària en sanitat, educació i, sobretot, l’alimentació i l’abastiment d’aigua potable són escasses i deficients. Es necessària la col·laboració de tota la ciutadania, de qui esperem la màxima implicació, entre tots podem fer-ho, apartant el nostre “gra d’arena”, ajudant a què aquest poble tan proper a nosaltres puga sobreviure en unes condicions, el més dignes possibles, fins que puga retornar a la seua terra, el Sàhara Occidental.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca a Xàtiva serà donat a Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador.