La ciutat de Xàtiva festeja als seus patrons

  • La festivitat de Sant Feliu celebrada dijous deixa pas als actes en honor a la Mare de Déu de la Seu que tindran lloc entre diumenge i dilluns

Xàtiva es troba immersa aquests dies en la celebració dels seus patrons: Sant Feliu i la Mare de Déu de la Seu.

Dijous 1 d’agost van tindre lloc diversos actes per festejar la figura del patró. La jornada es va iniciar amb un romiatge, a les 7.30 hores, des de la Seu fins l’Ermita de Sant Feliu. Ací es va celebrar una missa i el tradicional esmorzar pels seus voltants. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Cultura Raquel Caballero i l’abat José Canet. De vesprada va tindre lloc una nova missa i una processó pel barri de Sant Feliu. Tant l’acte matinal com el vespertí va comptar amb la participació del grup de danses “Socarrel”.

Abans, dimecres a la nit, se celebrava el festival de bandes amb la participació de la Música Vella i la Música Nova dins de “El Pòrtic de les nostres festes”. Demà diumenge, des de les 22.30 hores, la Plaça de la Seu acollirà un nou concert, aquest any per part de la Primitiva, i la posterior dansà i cant d’albades.

Dilluns, dia de la Mare de Déu de la Seu, la jornada començarà a les 8 hores amb una missa a la Col·legiata. A les 20 hores començarà la processó general pels carrers de volta de la ciutat.

 

Demà, concert, dansà i cant d’albades a la Verge

Dimecres, vespra de la festa del patró de la ciutat, Sant Feliu, tenia lloc la 49a edició del Festival de Bandes de Música en el Gran Teatre de Xàtiva, festival batejat com “El Pòrtic dels Nostres Festes” degut a la proximitat amb la celebració de la Fira d’Agost.

A les 22 hores, davant de l’Ajuntament, la Reina de la Fira, Laura Martí, va imposar a les banderes de les dues societats els corbatins que acrediten la seua participació en aquest festival. Després, la Reina i la seua Cort d’Honor, acompanyants, autoritats i representants de les dues societats, desfilaren acompanyats per pasdobles fins al Gran Teatre. El “mà a mà” entre les dues societats locals, amb entrada lliure, començava a les 22.30 hores, amb l’actuació de la banda simfònica de la Nova. Va tancar el festival la banda de la Primitiva Setabense que enguany assumeix l’organització juntament amb l’Ajuntament de Xàtiva. Per a la Reina, Laura Martí, serà la seua primera assistència al Festival el que li proporciona un interés especial.

 

Concert a la Mare de Déu

Demà, diumenge 4 d’agost, vespra de la festivitat de la Mare de Déu de la Seu, patrona de Xàtiva, tindrà lloc el tradicional concert a la Verge en la Plaça de la Seu. Enguany serà de la mà de la Banda Simfònica de la Primitiva Setabense. Es podrà gaudir, junt a imatges projectades en la façana de l’antic hospital, d’un repertori de tributs a Nino Bravo, Queen, Mecano o Miguel Ríos, entre d’altres, amb la participació d’una cantant i amb la direcció de Saül Gómez. El concert s’iniciarà a les 22.30 hores. A la mitja nit començarà la dansà i el cant d’albades amb la participació de l’Escola de Danses i la colla “La Socarrà”.

Dimarts tenia lloc una roda de premsa a l’Ajuntament de Xàtiva on es van presentar els programes. L’acte va comptar amb la presència de la nova regidora de Cultura Raquel Caballero i de la Reina de la Fira Laura Martí, a més de Jaume Solís, president de la Música Vella i Andrea Mollà, presidenta de la Música Nova.