La Conselleria aprova la Certificació de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva

  • Amb aquesta aprovació culmina un procés legal per posar en valor aquesta hortalissa

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural publicava fa uns dies, al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, l’ORDRE 5/2019, de 16 de gener, amb l’aprovació de la reglamentació de qualitat de l’all tendre, per a distingir-lo amb la marca de qualitat CV i on s’indica que “només podran identificar-se amb la marca CV les següents varietats: Cama Llarga: (R-R1 Palma de Mallorca) (R2 de la Comunitat Valenciana) i Cama Curta: (morat de Pedroñeras)”.

Després dels estudis tècnics corresponents, la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària ha estimat que, per les seues característiques i qualitat, l’all tendre és un producte amb mereixements suficients per a ser objecte de l’aplicació de les previsions de l’esmentada disposició, acollint i impulsant la iniciativa dels operadors econòmics que així ho han sol·licitat a la Conselleria competent en matèria de productes agraris i agroalimentaris.

“Hui culmina el procés legal de l’aprovació del Certificat de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva”,  ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente. També ha afegit que “ens posem  del costat d’aquelles persones que tant havien estat oblidades” en referència als agricultors d’aquesta hortalissa.

Aquesta Certificació de Qualitat serà un atractiu afegit per a FirAll 2019, que segons ja ha afirmat Lorente culminarà el cap de setmana del 7 i 8 de març, i què seguirà la línia de treball marcada en l’edició anterior.