La Conselleria de Sanitat prorroga una setmana més el confinament perimetral decretat a Benigànim

  • El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent suma una xifra total de 924 positius, 319 en 14 dies

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha prorrogat durant set dies més les mesures excepcionals adoptades per al municipi de Benigànim, a la Vall d’Albaida, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 i després d’analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus.

La consellera Ana Barceló assenyalava ahir que “continuaran estant vigents les mesures en el municipi una setmana més per a salvaguardar i protegir la salut de tots els veïns i veïnes i evitar la propagació del virus”.

La titular de Sanitat ressaltava que “la situació epidemiològica ha millorat, encara que no prou com per a alçar les mesures adoptades per a la contenció i prevenció del virus”.

Segons les últimes dades oficials hi ha 86 casos actius en aquest moment al municipi, sumant 162 positius des de l’inici de la pandèmia i un mort.

D’aquesta manera, a través d’una nova resolució, es torna a precisar que el confinament és perimetral a la població, permetent-se, en tot cas, la circulació de persones residents dins del municipi. També s’estableix fins a un màxim de 10 persones en reunions de caràcter social o familiar i els actes de culte es realitzaran fins a un terç de la capacitat d’aquests llocs, sempre respectant les normes de seguretat d’ús de la màscara i distanciament social.

La resolució entrarà en vigor a partir de les 00.00 hores del dimarts, detallen des de l’administració sanitària.

 

Casos actius a la zona

A la Vall d’Albaida, a banda de la situació de Benigànim, s’està molt pendent de l’evolució a Ontinyent. La capital d’aquesta comarca registra actualment 86 casos actius, sumant 189 des de l’inici de la pandèmia.

A la resta de la comarca els darrers 14 dies s’han registrat 5 positius a Albaida i a Benicolet; 4 a l’Olleria i a la Pobla del Duc; 3 a Agullent i a Aielo de Malferit; 2 a Bellús, a Castelló de Rugat i a Quatretonda; i 1 a Bocairent, a Llutxent, a Montaverner, a Montitxelvo i a Pinet.

Pel que fa a la comarca de la Costera, a Xàtiva s’han registrat 36 positius els últims 14 dies i s’ha arribat ja a la xifra total de 110 positius des de l’inici de la pandèmia. Actualment a l’Alcúdia de Crespins hi ha 15 casos actius, mentre que a Canals hi ha 6. A la resta de la zona, els últims 14 dies, destaquen els 7 casos de la Llosa de Ranes, els 5 casos de Moixent; els 4 de Novetlè, els 3 de Barxeta i el cas d’Estubeny i Llanera de Ranes.

A la Canal de Navarrés els darrers 14 dies la localitat d’Énguera encapçala la llista amb 11 positius. Per la seua part, Navarrés té 9 positius; Bolbaite en té 3; i Chella en té 2.

En total, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent compta amb 924 positius (319 els darrers 14 dies). Aquesta setmana han mort 5 persones en aquesta àrea de salut, passant a 47 la xifra de defuncions.

Cal tenir en compte que en aquestes xifres oficials, facilitades per la Conselleria de Sanitat, no apareixen els positius pendents d’assignació.

 

32 pacients en UCI a la província

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 653 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, la qual cosa situa la xifra total de positius en 29.946 persones, i 4 morts, un d’ells un usuari d’una residència.

D’altra banda, s’han donat 443 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 30.867.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 469 persones ingressades, 272 a la província de València, 32 d’elles en UCI. Actualment hi ha actius 6.399 casos, la qual cosa suposa un 16’49% del total de positius.