La Conselleria d’Educació informa que les obres del nou IES Francesc Gil de Canals es retarden

  • Caldrà sol·licitar a CIEGSA un nou plantejament del projecte donades les carències que s’han observat respecte l’actual normativa

Dimecres 30 de gener, el regidor d’Educació i alcalde de Canals, Ricardo Requena, acompanyat pel director de l’IES Francesc Gil, Agustí Saúco, es van reunir a la Conselleria d’Educació amb el subdirector general d’Infraestructures, Jesús Garcia, i l’arquitecte supervisor del projecte del nou centre educatiu, Vicente Maruenda.

El motiu d’aquesta reunió no era altre que preguntar directament als responsables autonòmics del procediment tècnic en quina situació es trobava la revisió del projecte original, perquè segons la darrera sessió conjunta, seria gener de 2019 quan tindrien acabada aquesta valoració. La resposta no ha estat tan positiva com hauríem volgut, ja que la Conselleria ha avançat que caldrà sol·licitar a CIEGSA un nou plantejament del projecte donades les carències que s’han observat respecte l’actual normativa. Aquesta nova revisió suposarà, malauradament, un retard en l’inici de la licitació de l’execució de l’obra d’aproximadament 10 mesos més del que estava previst, que era març de 2019, tal i com es va informar a la direcció de l’institut i al consistori canalí.

Tot i això, tant la direcció del centre de secundària com l’alcaldia de Canals, van sol·licitar “màxima celeritat en aquest nou tràmit, doncs la demanda de nou institut és ja ancestral i no volem alimentar el ja habitual procés de tombar a finals de legislatura tot el treball realitzat durant la mateixa”. Requena i Saúco van traslladar als responsables del departament d’Infraestrucutres Educatives la petició d’una nova reunió d’ací a 60 dies, que segons aquests últims és el temps mínim que ha de passar per tenir nova informació del projecte.

Mentrestant, l’Ajuntament de Canals, amb coordinació amb la Direcció Territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la direcció del centre públic de secundària, Francesc Gil, estan buscant un lloc idoni per a donar trasllat, mentre duren les obres d’enderrocament i construcció del nou institut, a professors i alumnes, i que aquests puguen continuar donant les classes amb la màxima normalitat possible. De fet, la segona setmana del mes de febrer hi haurà una reunió a València per a tractar aquest assumpte i, també, els altres relacionats amb els quatre projectes EDIFICANT que l’Ajuntament de Canals ha traslladat a la Conselleria d’Educació, relatius al CEIP Vicente Rius Guillemes, CEIP Papa Calixte III, CEIP José Mollá i IES Sivera Font.