La Conselleria posa en marxa un Pla de Difusió dels arxius dels Borja

La directora general de Cultura Marta Alonso ha inaugurat, a l’Arxiu del Regne de València l’exposició “Els Papes Borja a l’Arxiu del Regne”. Aquesta mostra dóna a conèixer, per primera vegada, i de manera conjunta documents que es conserven a l’Arxiu del Regne de València relacionats amb la família Borja a l’època anterior al seu papat. Es tracta de més de 600 documents que abasten des 1299-1499 i que són els que es custodien a l’Arxiu.

Així mateix s’ha presentat el nou document de l’activitat divulgativa i periòdica “Tresors de l’Arxiu del Regne” que, en aquesta ocasió, està dedicat a “Cèsar Borja abat comendatari del monestir de la Valldigna (1491-1499)”.

A més en el transcurs de l’acte, la directora general de Cultura ha anunciat la recent adquisició, per part de la Conselleria de Cultura, de la còpia digital dels registres dels papes valencians de l’Arxiu Secret Vaticà i que es posarà a disposició de els investigadors.

Amb aquestes activitats, des de Cultura, es vol donar més visibilitat als rics fons de l’Arxiu del Regne de Valenciana, un dels més importants d’Espanya i d’Europa per la qualitat dels seus fons i la continuïtat de les seues sèries. D’aquesta manera es vol donar a conèixer el ric patrimoni de l’Arxiu, no només als investigadors, sinó al públic en general.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport s’ha posat en marxa un Pla de difusió dels arxius dels Borja, que estarà integrat, entre altres, per Conferències i taules rodones sobre els Borja a l’Arxiu del Regne de València, exposicions itinerants i conferències així com una línia de col·laboració amb les universitats valencianes per a facilitar tota aquesta documentació als investigadors així com un homenatge a Lluís Cerveró que va donar a l’Arxiu del Regne de València 200.000 fitxes sobre la documentació relativa als papats d’Alexandre VI i de Calixte III i altres importants famílies valencianes.