La Diputació ajudarà a construir el pas subterrani que substituirà l’antic pas a nivell de l’Alcúdia

  • L’obra és una reivindicació històrica del municipi que crearà un accés fàcil i segur amb Canals

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, visitava divendres el municipi de l’Alcúdia de Crespins, on es reunia amb el seu alcalde, Roberto Granero, i altres membres de la corporació municipal, per a conèixer de primera mà les necessitats de la localitat.

Així mateix, Rodríguez va aprofitar l’ocasió per a interessar-se per l’emplaçament de la pròxima construcció del pas subterrani de l’Alcúdia de Crespins, que substituirà l’antic pas a nivell que va suprimir l’accés al municipi en aquest punt.

El president de la institució provincial, que estava acompanyat pel diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, va iniciar la visita a l’Ajuntament de l’Alcúdia on va signar en el llibre d’honor de la localitat, al ser la seua primera visita oficial a l’Alcúdia com a president de la Diputació. Ací es va reunir amb l’alcalde, Roberto Granero, que va aprofitar l’ocasió per entregar-li un “socarrat” i un llibre sobre la història ferroviària de l’Alcúdia de Crespins, destacant la importància d’aquest sector a la localitat de la Costera.

I es que el tema ferroviari va centrar la gran part de l’atenció de la visita ja que el president, Jorge Rodríguez, va aprofitar per anunciar que la Diputació de València recolzarà la construcció del pas subterrani que substituirà l’antic pas a nivell. Aquesta reivindicació històrica per part dels veïns servirà per connectar part del municipi que queda aïllat per aquesta barrera i, a més, serà la connexió principal amb Canals.

“Si per a alguna cosa ha de servir la Diputació és per a unir pobles i en actuacions com aquesta és on guanyem tot el sentit. Hem de trencar les barreres que es creen entre els municipis i, més encara, en una ocasió com aquesta on també es divideix un mateix poble”, destacava Rodríguez.

El president ressaltava la importància d’aquesta inversió: “és importantíssima. Intervindrà, per una banda, ADIF amb una aportació d’1 milió d’euros i que, posteriorment, la Diputació de València abordarà per poder fer realitat un pas que unisca a 18.000 persones. Que tots aquests veïns tant de l’Alcúdia de Crespins com de Canals tinguen un accés fàcil i segur pensem que és motiu suficient per implicar-nos en fer realitat aquesta solució”.

La Diputació de València ha destinat a l’Alcúdia de Crespins, des de que va començar la legislatura ara fa dos anys, un total de 700.000 euros. Uns diners que han vingut en forma de Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) amb una partida de 200.000 euros, i en forma de Plans Provincians d’Obres i Serveis i del Fons de Cooperació Municipal, aquest últim dotat de 180.000 euros entre la Diputació i la Generalitat Valenciana.

Per tot açò, l’alcalde de la localitat, Roberto Granero, mostrava la seua satisfacció. “És un dia d’enhorabona per a l’Alcúdia de Crespins. Aquesta era una visita molt esperada ja que estem molt contents amb Jorge Rodríguez i amb la nova Diputació, sobretot pels criteris que està mostrant, ja que ens dóna una gran autonomia als municipis”. En aquest sentit, Granero recordava que “gràcies a la Diputació hem aconseguit realitzar uns treballs molt interessants durant aquesta primera part de la legislatura com asfaltat de carrers o rehabilitar la llar dels jubilats i, a més, generar llocs de treballs entre els nostres veïns”.

Finalment, respecte al recolzament per poder dur endavant el projecte de soterrament de pas a nivell, el primer edil incidia en que “estem especialment contents i molt agraïts pel recolzament que ens va a donar la Diputació per soterrar el pas a nivell, un projecte vital que ens connectarà amb Canals i que és fruit de molts anys de reivindicació. Una vegada hem demostrat a ADIF que aquest projecte és viable, reclamàvem una ajuda per part de la Diputació que hui ha estat anunciada. Aquesta obra va a millorar les nostres condicions com a poble”.