La Diputació de València destinarà 7 milions d’euros al manteniment de 44 centres educatius

  • El pla afecta al Taquígraf Martí de Xàtiva, al Papa Calixte III de Canals, al Eduardo López Palop d’Énguera, a La Sènia de l’Alcúdia de Crespins, al Martínez Valls d’Ontinyent i al Covalta d’Albaida

El president i la vicepresidenta de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i M. Josep Amigó, acompanyats pel conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, han presentat aquesta setmana, davant alcaldes i regidors dels prop de 40 municipis beneficiaris, els detalls del Pla de Manteniment d’Escoles, amb una dotació de 7 milions d’euros aportats per la Corporació provincial.

Aquesta partida podrà destinar-se a obres de manteniment en 44 centres educatius, algunes d’elles reivindicacions històriques que no havien pogut ser ateses fins avui amb fons públics. Aquestes actuacions, que es realitzaran en totes les comarques valencianes, beneficiaran als 14.000 alumnes que estudien en aquestes escoles dels municipis valencians.

En paraules del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “aquest pla reflecteix la intenció d’aquest equip de govern de canviar el paradigma de les relacions asimètriques entre les institucions, passant de la confrontació a la cooperació, que en aquest cas beneficia a 44 comunitats educatives”.

Rodríguez ha deixat clar que aquest programa de manteniment d’escoles “no és una acció aïllada, sinó una continuació de la col·laboració amb la Conselleria d’Educació en el programa Xarxa Llibres, amb el qual s’ha fet possible que les famílies que ho desitgen tinguen gratis els llibres de text, o la Primavera Educativa”, en la línia d’enteniment entre la Diputació de València i la Generalitat que ha marcat aquests dos primers anys de legislatura.

En la mateixa línia s’ha expressat la vicepresidenta, M. Josep Amigó, en assenyalar que la Diputació “comparteix la lletra i l’esperit del Pacte del Botànic”. En el cas concret d’aquest Pla de Manteniment d’Escoles, Amigó ha afegit que “malgrat no tenir la competència directa, l’ensenyament públic i de qualitat és una prioritat per a aquesta institució i tractem de col·laborar en el que està al nostre abast”.   En aquest sentit, la vicepresidenta ha detallat que “hi ha moltes necessitats en els col·legis valencians i a l’hora d’afrontar aquest pla havíem de prioritzar, allò en el que els polítics no tenen res a dir. Per açò hem seguit els criteris objectius que han aportat els tècnics de la Conselleria d’Educació”.

Amb la inversió de 7 milions d’euros de la Diputació de València, els tècnics de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà van elaborar un informe amb els centres educatius de les comarques que necessitaven amb urgència el canvi de portes i finestres. “No hem pogut arribar a tots en aquest primer programa de manteniment, però aquest pla naix amb voluntat de continuïtat”, ha conclòs Amigó.

Concretament, a la comarca de la Costera el pla beneficiarà al Taquígraf Martí de Xàtiva, al Papa Calixte III de Canals i a La Sènia de l’Alcúdia de Crespins. En la comarca de la Vall d’Albaida seran dos els centres on s’invertirà: el Martínez Valls d’Ontinyent i el Covalta d’Albaida. Finalment, a la Canal de Navarrés, serà el Eduardo López Palop d’Énguera el centre on s’actuarà.